Eerste trailer van Black Adam, met Dwayne Johnson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste trailer van Black Adam, met Dwayne Johnson

Eerste trailer van Black Adam, met Dwayne Johnson

|
|

Laatste update:

Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft nieuwe informatie over zijn superheldendebuut Black Adam gedeeld! Daarnaast kom je al goed in de stemming van paar (geanimeerde) teasers.

Black Adam is de tegenhanger van Captain Marvel/Shazam! uit de DC-stripverhalen (die overigens niets te maken hebben met Captain Marvel uit het Marvel Cinematic Universe). Black Adam wordt tot kampioen gekozen door een mysterieuze tovenaar, die hem powers geeft die zijn gebaseerd op de Griekse mythologie, zoals supersnelheid, onverwoestbaarheid en het gooien van bliksemschichten.

Uiteindelijk krijgt de arrogante en meedogenloze Adam het aan de stok met de tovenaar die hem de krachten gaf, en wordt hij voor duizenden jaren opgesloten, terwijl hij koste wat kost zijn macht terugwil. In sommige comics is Black Adam een schurk die Captain Marvel wil vernietigen omdat hij even sterk is. Soms is hij ook te zien als ‘antiheld’ die strijdt tegen het kwaad, maar dan uitsluitend op wrede wijze. Het lijkt erop dat de Black Adam-film hem in deze rol plaatst, aangezien hij met andere DC-helden samenwerkt.

Dwayne Johnson is Black Adam

DC maakte bekend dat Black Adam deel uitmaakt van de Justice Society of America, met o.a. Hawkman, Doctor Fate, Cyclone en Atom Smasher (Noah Centineo).

Black Adam is een spin-off van de prima superheldenfilm Shazam! Het is de bedoeling dat deze legendarische helden elkaar in een vervolgfilm tegenkomen en het DC-universum wéér een stukje groter maken. Eerder deze week toonde DC trouwens ook de eerste beelden van de 'Snyder Cut' van Justice League, dus DC-fans hebben een prima weekje.

De opnames voor Black Adam hadden eigenlijk in juli moeten beginnen, maar Dwayne Johnson hoopt nu dat de shoots in september starten. Op dit moment is het de bedoeling dat Black Adam eind 2021 in de bioscoop draait.

Lees verder