Dries Roelvink over Dave

Veronica Superguide logo
Dries Roelvink over Dave

Dries Roelvink laat zich uit over Dave: 'Hou mijn hart vast met hem'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dries Roelvink kon dit weekend zijn oren en ogen niet geloven toen hij zijn zoon Dave tijdens de rellen op het Museumplein zag! Dat laat hij nu weten op Radio Veronica. 

Dries heeft het idee dat hij zijn zoon altijd een beetje in de gaten moet houden. "Hoewel ik de laatste maanden eigenlijk nog redelijk tevreden over hem was. Hij woont samen, hij draait niet meer, er wordt geen alcohol meer gedronken, hij was goed aan het sporten, hij kwam dichtbij mij wonen dus dat vond ik ook wel prettig", zo somt de zanger op. Toch ging het afgelopen weekend mis toen Dave besloot om met een valse politieperskaart voor 'verslaggever' te spelen tijdens de rellen in Amsterdam.

Bezorgde vader

Dat liet de zanger niet geheel koud. "Er keken opeens al 25.000 mensen mee en die zeggen dan allemaal tegen hem: 'Dave ga dichterbij en laat zien wat er gebeurt'. Toen begon ik natuurlijk ook berichtjes te sturen van: 'kijk je wel uit?'", laat de bezorgde vader nu weten op de radio. "Ik houd altijd mijn hart vast met hem." Dat gevoel had hij vast vorige week ook toen er iets soortgelijks gebeurde.

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

Geen aanklacht

Het had echter weinig gescheeld of Dave had ook nog eens een aanklacht aan zijn broek. De journalistenvakbond NVJ wilde in actie komen nadat de influencer op Instagram meerdere politieperskaarten liet zien. Volgens Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, mag hij die niet eens in bezit hebben en er ook geen gebruik van maken. Aangezien Dave na aandringen de video's van zijn Insta heeft verwijderd, ziet de organisatie af van een kort geding. "Dat heeft hij gelukkig terug kunnen draaien", aldus een opgeluchte Dries.

Lees verder