Herald Adolfs en Carlo Boszhard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Herald Adolfs en Carlo Boszhard

Vriend Carlo Boszhard over dragqueen-show RTL 4: 'Deze BN'ers ga je écht niet verwachten'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Herald Adolfs is de partner van Carlo Boszhard, die komende zaterdag RTL4's Make Up Your Mind presenteert: een soort mix tussen Drag Race en The Masked Singer. Herald bedacht én produceerde de eenmalige show en onthult dat hij nogal onverwachte BN'ers binnen wist te hengelen.

Voetballers, politici, zangers, presentatoren, acteurs; de productie heeft uit alle hoeken en gaten BN'er-mannen benaderd om zich te laten omtoveren tot een onherkenbare dragqueen, inclusief glamour-kostuum én uiteraard een eigen drag-name. En dat is gelukt!

'We willen verbazen'

"Eigenlijk hebben we uit veel van die groepen wel iemand kunnen strikken. Het zijn veelal mannen waarvan je écht niet zou verwachten dat ze meedoen", zegt hij tegen deze site. "We willen verbazen. Kijkers gaan thuis zeker van de bank vallen als ze een aantal reveals zien."

Waarom doen de mannen mee?

De zeven mannen hebben allemaal een eigen reden om mee te doen - die gaan we in de show zien. Herald licht alvast een tipje van de sluier op. "Zo is er een hetero-man met kinderen die hiermee zijn kids wil laten zien dat het oké is om te zijn wie je wil zijn. Dat vond ik erg inspirerend."

Samenwerking met Carlo

Vooraf worstelden Herald en Carlo nogal met de rol van Carlo in het programma. Herald wilde zijn vriend aanvankelijk graag in het panel, waar nu teamcaptains Fred van Leer en Nikkie de Jager in zitten. Die krijgen ondersteuning van Edsilia Rombley en Ruben Nicolai. Maar... Carlo in het panel bleek praktisch onhaalbaar..

Vriend Carlo Boszhard over dragqueen-show RTL 4: 'Deze BN'ers ga je écht niet verwachten'

'Ik moest mezelf opsluiten'

Als panellid moet je gaan raden wie er achter de make-up zit. Je mag dan natuurlijk he-le-maal niets weten over de deelnemers. "Ik moest mezelf opsluiten als ik met de productieleider kandidaten wilde overleggen. Op een gegeven moment was het niet meer houdbaar en voelde het niet fijn. Ik wilde gewoon vrijuit met mijn man kunnen overleggen over iets dat we samen hebben bedacht. We móesten de knoop wel doorhakken: hij werd presentator, iets dat 'ie natuurlijk ook fantastisch kan."

Internationaal succes

Herald, Carlo en het team van hun productiebedrijf Herriemakers wisten niet alleen RTL te overtuigen; het zou zomaar kunnen dat Make Up Your Mind binnenkort in allerlei andere landen te zien is. "We hebben nu een overeenkomst gesloten met een distributeur die het in veel andere landen gaat uitrollen."

TV Kantine

Het idee voor Make Up Your Mind ontstond trouwens bij hun eigen TV Kantine. De drag-parodieën met bijvoorbeeld Alain Clark als RuPaul waarbij kijkers vooraf gevraagd werd om te raden wie er verscholen zat achter de drag make up, viel zo goed in de smaak, dat Herald het idee steeds verder ging door ontwikkelen. "RTL was meteen enthousiast. Het werd allemaal vrij snel opgepikt en ingeprogrammeerd."

Geen gezwabber op hakken

De BN'ers kregen overigens een echte drag-training. Niets zwabberen op hakken of halfbakken lipsyncen: het ging er serieus aan toe. Een aantal deelnemers van Drag Race Holland vormde samen met andere drag queens de vakjury. Ze beoordeelden de heren in drie verschillende rondes. "We willen drag als kunstvorm eer aandoen. Het is naar mijn mening een Oscar-waardige, grote glamour-show geworden die groter en inhoudelijker is dan we hadden durven dromen."

Vriend Carlo Boszhard over dragqueen-show RTL 4: 'Deze BN'ers ga je écht niet verwachten'

Het doel is om niet alleen Drag Race-fans aan te spreken. "Hopelijk vindt mijn moeder het ook leuk."Make Up Your Mind is zaterdag om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder