Bob Odenkirk in Better Call Saul Seizoen 5 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bob Odenkirk in Better Call Saul Seizoen 5 op Netflix

Alles dat we weten over Better Call Saul: Seizoen 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze maand gaat het vijfde seizoen van Better Call Saul van start op Netflix. Om alvast in de stemming te komen, geven wij antwoord op de belangrijkste vragen over het nieuwste hoofdstuk van deze meesterlijke misdaadserie!

1. Waar waren we ook alweer gebleven?

Better Call Saul vertelt het verhaal van Saul Goodman (Bob Odenkirk), de louche advocaat van Walter White uit Breaking Bad. Voordat hij het pad kruiste van de drugsdealer, ging deze strafpleiter echter door het leven als Jimmy McGill. Om indruk te maken te maken op zijn broer Chuck, een succesvolle advocaat, besluit hij ook rechten te gaan studeren. Maar op erkenning van zijn grote voorbeeld hoeft hij niet te rekenen, vooral omdat Jimmy het niet altijd even nauw neemt met de regels. Alleen Kim Wexler (Rhea Seehorn), een advocate met wie hij een knipperlichtrelatie heeft, lijkt Jimmy op het rechte pad te kunnen houden. Maar in de laatste seconden van Seizoen 4 zagen we hoe zijn ongure alter ego Saul Goodman alsnog de overhand krijgt...

2. Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen van Better Call Saul?

Het lijkt erop dat de relatie tussen Jimmy en Kim steeds verder onder druk komt te staan. Halverwege het seizoen kunnen we namelijk uitkijken naar een aflevering met de veelzeggende titel ‘Wexler v. Goodman’. Het is nog even afwachten of die confrontatie zich zal afspelen in de slaapkamer of in de rechtszaal, maar het lijkt erop dat Jimmy op het punt staat zijn enige vriend te verliezen. Het ligt voor de hand dat de louche advocaat hierdoor steeds verder afglijdt in de onderwereld van New Mexico, iets dat lijkt te worden bevestigd door de onheilspellende titel van de laatste aflevering: ‘Something Unforgivable’.

3. Hoe dicht zitten we inmiddels bij Breaking Bad?

Het vijfde seizoen van Better Call Saul is het een na laatste deel in de reeks (waarover later meer). Behoorlijk dicht dus! Dat blijkt onder meer uit de cliffhanger van Seizoen 4, waarin Jimmy McGill zijn schimmige alter-ego Saul Goodman voorgoed lijkt te omarmen. Maar wacht, er is meer! Komend seizoen zal Dean Norris namelijk opnieuw de rol van Hank Schrader spelen, de DEA-agent die de drugdealers van Albuquerque het leven zuur maakt. Ook zien we hoe Gus Fring (Giancarlo Esposito) zich met Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) aan zijn zijde opwerkt tot de grootste drugsbaron in New Mexico. Totdat hij concurrentie krijgt van een zekere voormalige scheikundeleraar, natuurlijk…

4. Wanneer verschijnt Better Call Saul: Seizoen 5?

De eerste aflevering van Better Call Saul: Seizoen 5 is vanaf maandag 24 februari te zien op Netflix. Aflevering 2 staat de volgende dag ook al op Netflix. Daarna zal er wekelijks een nieuwe aflevering verschijnen van deze meeslepende misdaadserie. De komende maanden zitten we dan ook geramd, want het vijfde seizoen Better Call Saul beslaat in totaal tien afleveringen.

Alles dat we weten over Better Call Saul: Seizoen 5

5. Wordt dit seizoen net zo goed als de vorige delen?

Laten we hopen van wel. Het vierde seizoen van Better Call Saul riepen we in 2018 tenslotte nog uit tot de beste serie van het jaar! Gelukkig wijst alles erop dat de nieuwe reeks ook weer een voltreffer wordt. Wij kunnen er zelf nog niet over oordelen, maar de eerste reviews uit Amerika zijn allemaal laaiend enthousiast. “Better Call Saul is er misschien zelfs wel beter op geworden. Er is momenteel geen enkele serie op tv die ook maar in de buurt komt”, schrijft Collider. Daarbij mag de ijzersterke hoofdrol van Bob Odenkirk natuurlijk ook niet onbenoemd blijven. “Odenkirk blijft nieuwe manieren vinden om zijn personage, dat hij al elf jaar speelt, verder uit te diepen”, aldus Paste Magazine.

6. Kunnen we al uitkijken naar een zesde seizoen?

Jazeker! Het slechte nieuws is alleen dat het zesde seizoen ook meteen het laatste zal zijn. Gelukkig belooft het een mooie finale te worden voor fans van de reeks. Zo zullen in het laatste hoofdstuk van Better Call Saul verschillende fanfavorieten uit Breaking Bad hun opwachting maken, waaronder de vorig jaar overleden cultacteur Robert Forster. De grote vraag is natuurlijk of Bryan Cranston en Aaron Paul zullen terugkeren als respectievelijk Walter White en Jesse Pinkman. Het antwoord moeten we nog even schuldig blijven, maar wat ons betreft zou het afscheidsfeestje niet compleet zijn zonder de beroemdste cliënten van Saul Goodman!

Lees verder