Breaking Bad- en Jackie Brown-acteur Robert Forster overleden

Door Redactie
Robert Forster

Vannacht werd bekend dat Robert Forster is overleden. De charismatische cultacteur is overleden aan de gevolgen van kanker.

Ed

Robert Forster werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij zijn rollen in Jackie Brown en Breaking Bad. Zijn rol in de misdaadfilm van Quentin Tarantino leverde hem zelfs een Oscarnominatie op voor beste mannelijke bijrol. Daarnaast was hij te zien in Breaking Bad als Ed, een ‘fixer’ die andere criminelen hielp aan een nieuwe identiteit. Opvallend genoeg was Forster weer als Ed te zien El Camino, het Breaking Bad-vervolg dat gisteren (op de dag van zijn overlijden) in première ging bij Netflix. Op Twitter stond Bryan Cranston dan ook even stil bij de dood van zijn collega.

Alligator

Maar Forster was meer dan Breaking Bad. De charismatische acteur speelde in de 70s en 80s in talloze cultfilms. Je wordt tenslotte niet zomaar gecast in een Tarantino-film! Tot de hoogtepunten behoorden onder meer The Delta Force, Vigilante en de Disney-sciencefictionfilm The Black Hole. Misschien wel de aardigste film uit die periode is Alligator, waarin hij een agent speelt het moet opnemen tegen een gigantische… nou goed, je raadt het al. Robert Forster is 78 jaar oud geworden.