Artemis Fowl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Artemis Fowl

Dit is wanneer Artemis Fowl naar Disney+ komt

|
|

Laatste update:

Disney gooit het roer om! Waar films als Mulan en Black Widow ondanks de coronacrisis nog steeds in de bioscoop gaan draaien - op déze veranderde releasedates - geldt dat absoluut niet voor fantasyfilm Artemis Fowl: die komt gewoon meteen naar Disney+.

En wel op 12 juni! "Omdat het publiek momenteel grotendeels niet naar de bioscopen kan gaan, zijn we verheugd om de première van Artemis Fowl op Disney+ aan te bieden", zei Ricky Strauss, directeur van inhoud en marketing bij Disney+, eerder in een verklaring.

Productie-hel

Het is niet bekend waarom films als Mulan en Black Widow nog wél naar de bios komen, al zal dat ongetwijfeld te maken hebben met de stapels cash die deze films (nog steeds) gaan binnen harken. Artemis Fowl zit overigens al sinds 2016 in productie en nam in de jaren daarvoor ook al veel tijd in beslag met de pre-productie. Oftewel: het werd tijd ook!

Artemis Fowl op Disney+

In plaats van 27 mei, de originele bios-release, moeten we nu dus ietsje langer wachten. Waar Artemis Fowl om draait? We volgen het jonge misdaadgenie Artemis Fowl (Ferdia Shaw), een steenrijk diefje dat leeft in een wereld vol dwergen, elfen en ander magisch gespuis. De film - gebaseerd op de gelijknamige boeken van Eoin Colfers - focust op Artemis's zoektocht naar zijn ontvoerde vader (Colin Farrell). Hij krijgt hulp van de dodelijke huurmoordenaar Butler (Nonso Anozie) én de kleptomane dwerg Mulch Diggums (Josh Gad).

Lees verder