• Nieuws

Fantasy én actie in nieuwe trailer Artemis Fowl!

Bekijk de trailer van Artemis Fowl

Disney stelde Artemis Fowl vorig jaar ineens uit, maar nu is er dan tóch weer een teken van leven! Check de nieuwe trailer van het sciencefiction/fantasy-avontuur! 

Artemis Fowl draait om het jonge misdaadgenie Artemis Fowl (Ferdia Shaw), die een soort haat/liefdeverhouding heeft met de magische wereld van elfen, trollen en dwergen. Artemis’ familie jat verschillende magische voorwerpen overal vandaan, maar werkt soms ook met magische wezens samen tegen gevaarlijke vijanden.

Stel je een soort kruising voor tussen Harry Potter en de (goede delen van) Men In Black, en je komt een heel eind! Oh ja, en Draco Malfoy is geen slappe loser, maar de held van het verhaal!

Bericht wordt geladen...

In de filmversie wordt Artemis’ vader (Colin Farrell) ontvoerd door rebellerende magische wezens, en wekt hij samen met officier Holly Short (Lara McDonnel) van de elfenpolitie om zijn vader te vinden én de boosaardige kobolden te stoppen. Ze worden bijgestaan door Artemis’ butler/dodelijke huurmoordenaar Butler (Nonso Anozie) én de kleptomane dwerg Mulch Diggums (Josh Gad).

De Artemis Fowl-boeken van Eoin Colfer werden vaak vergeleken met Harry Potter. Hoewel de zeven Fowl-delen erg populair werden, verbleekte het succes bij de hype over de tovenaarsleerling. Vergeleken met de wereld van Zweinstein is het universum van Artemis Fowl realistischer (en gewelddadiger), maar tegelijkertijd minder zwaarmoedig dan de heftigste stukken uit Harry Potter.

Artemis Fowl

In de trailer lijkt Artemis Fowl wél een soort held, terwijl hij in de boeken écht een vervelend eikeltje is dat leeft om te stelen en elfen te vernederen… Hopelijk houdt Fowl nog wel íets van zijn schaduwkant in de film... Fans worden nu al een beetje ongerust, en sommigen zelfs lichtelijk hysterisch.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Disney zet groots in op de nieuwe film, en het zou best eens een enorme zomerhit kunnen worden. Als dat zo is dan kunnen de makers nog járen vooruit met de bestaande verhalen. Lijkt het jullie wat? Artemis Fowl draait vanaf 27 mei in de bioscoop.