johan derksen de oranjezomer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
johan derksen de oranjezomer

Johan Derksen en René van der Gijp maken vrienden in Oranjezomer

|
|

Laatste update:

René van der Gijp en Johan Derksen besluiten hun tv-bazen eens lekker af te zeiken in De Oranjezomer. De hoge ooms hebben er volgens hen eigenlijk totaal geen kijk op! Dat zij zo succesvol zijn, komt namelijk puur door hun eigen chemie.

'Onze lul op tafel leggen'

De tv-wereld is keihard volgens René van der Gijp. “Is niet eerlijk, man.” Het ene moment word je als presentator de hemel in geprezen, het volgende moment laten ze je keihard vallen. Als voorbeeld noemt hij Merel Westrik, “een hartstikke leuk wijf”. “Het is allemaal hapsnap, joh”, meent hij. Johan Derksen is dat roerend met hem eens: “De tv is een grote opportunistische wereld. De kwaliteit is niet relevant als de kijkcijfers maar goed zijn. Wij kunnen hier alle drie onze lul op tafel leggen; kijkcijfers goed, dan zijn ze allemaal tevreden.

De tv-bazen krijgen ervan langs

Er zit geen beleid in”, meent Derksen. Wilfred Genee probeert te achterhalen wat Derksen precies bedoelt: “Eigenlijk zeg je dat al onze bazen er geen flikker van kunnen?” Derksen: “Ik heb nog nooit iemand uit de tv-wereld met een hoge functie zinvol over tv horen praten. Het is allemaal toeval. Wij hebben per toeval een vaste doelgroep en alle baasjes spinnen garen. Zij doen net alsof zij het allemaal ontdekt hebben of zij het geprogrammeerd hebben.” Derksen meent dat het allemaal alleen maar kopiëren is, zoals ook bij VI gedaan is. Er moesten soortgelijke programma’s komen over allerlei andere sporten. Dat werkt alleen niet: “Wij kunnen elkaar af en toe wel iets aandoen, maar er bestaat een hele vreemde chemie onder ons.

Avond na avond zijn wij getuige van die vreemde chemie. Neem deze vreselijk ongemakkelijke uitzending of deze ordinaire bedoening. Ach ja, gelukkig is er inderdaad altijd wat te lachen!

De Oranjezomer is elke dag rond de klok van 21:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder