Lady and the Tramp spaghettiscene

Veronica Superguide logo
Lady and the Tramp spaghettiscene

Bon Appetit: de vijf smakelijkste filmgerechten (en de drie goorste)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Geen wonder dat je altijd een schaal chips of een bak popcorn binnen handbereik moet hebben bij het kijken naar een filmpje. Voor je het weet loopt het water je in je mond. Dat geldt zeker voor deze vijf klassieke eetscènes!

De vijf smakelijkste filmgerechten

5. Lady and the Tramp

Het is bijna onmogelijk om in een Italiaans restaurant spaghetti te bestellen zonder te denken aan deze Disney-klassieker. De Lady en de Vagebond genieten niet alleen van ‘the best spaghetti in town’, maar ook vooral van elkaar. Wat volgt is een van de beroemdste en romantische kussen uit de filmgeschiedenis. Binnenkort verschijnt er een heuse live-action remake op Disney+!

4. Goodfellas

In deze klassieke scène gaan de gangsters uit de titel bij Tommy (Joe Pesci) langs om een schep op te halen. Daarmee gaan ze het lichaam begraven van een rivaal die ze zojuist hebben gedood. Maar als blijkt dat Tommy’s moeder nog wakker is, moet er natuurlijk eerst gegeten worden. Leuk weetje: Tommy’s moeder wordt gespeeld door de echte moeder van regisseur Martin Scorcese.

3. When Harry Met Sally…

Harry (Billy Crystal) beweert dat hij het direct merkt als een vrouw een orgasme faket. Zijn beste vriendin Sally (Meg Ryan) is niet onder de indruk en wil het tegendeel bewijzen… in een overvol restaurant! Wat maakt het dan nog uit wat er op het bord ligt? “I'll have what she's having.”

3. Ratatouille

De klassieke Franse keuken zag er nog nooit zo appetijtelijk uit als in Ratatouille. In deze Oscar-winnende Pixar-hit droomt een rat van een carrière als sterrenkok. Maar voor het zover is, moet hij eerst de strenge restaurantrecensent Anton Ego zien te overtuigen. Wanneer deze het gerecht uit de titel proeft, is het echter goed genoeg om zijn baan op het spel te zetten!

1. Pulp Fiction

Allemaal leuk en aardig, dat authentieke Italiaanse eten en die Franse sterrengerechten, maar soms heb je gewoon zin in een dikke, vette, sappige hamburger! Dat geldt ook voor Jules (Samuel L. Jackson), een gangster die een mysterieus koffertje komt ophalen voor zijn baas. Maar als hij de met gesmolten kaas overgoten burgers ziet liggen, zou hij haast vergeten waar hij voor kwam...

De drie goorste filmgerechten

3. Stand by Me

In de uitstekende Stephen King-verfilming Stand By Me wisselt een aantal vrienden wilde kampvuurverhalen uit. Zo ook over John Wiggins, een scholier die meedoet aan een wedstrijdje taart eten. Maar John is niet uit op de winst… hij is uit op wraak. Na dit fragment hebben we een jaar lang geen kersenvlaai aangeraakt!

2. Indiana Jones and the Temple of Doom

Over de grens krijg je wel eens gerechten voorgeschoteld die net iets anders zijn dan je misschien thuis gewend bent. Maar zo bont als in Indiana Jones and the Temple of Doom wordt het gelukkig nergens. Hierin krijgen de titelhelden en zijn vrienden namelijk apenhersenen voorgeschoteld… met de aap er nog aan vast! Je zou er spontaan veganist van worden…

1. Monty Python’s The Meaning of Life

In de categorie ‘Zo worden ze niet meer gemaakt’, de roemruchte restaurantscène uit Monty Python’s The Meaning of Life. In deze sketch komt de moddervette Meneer Creosote (Terry Jones) een chique restaurant onveilig maken. We gaan het hier niet spoilen, maar Quentin Tarantino (toch niet de lulligste) noemt dit de enige scène waarvan hij echt fysiek misselijk wordt. Je bent dus gewaarschuwd!

Lees verder