X-Men Animated Series nu op Disney+

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
X-Men Animated Series nu op Disney+

De vetste verrassingen op Disney+ tot nu toe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Op 12 september stond tot ieders verrassing ineens Disney+ al online. En het blijkt ook nog eens om een unieke proefperiode voor Nederland te gaan! Natuurlijk zijn we meteen dolenthousiast door het aanbod heen gaan speuren. Wat blijkt? Niet alleen heeft Disney+ nu al een boel titels waar we op hoopten, ook staan er meteen een aantal leuke verrassingen tussen!

De vetste verrassingen op Disney+ tot nu toe

ALLE Star Wars-films én Clone Wars én Star Wars: Rebels

Ook heeft Disney+ meteen alle Star Wars-films die er tot nu toe zijn gemaakt. Dus niet alleen Episode I tot en met VIII, maar ook Rogue One en Solo: A Star Wars Story. Fans van de Star Wars-animatieseries zullen daarnaast blij zijn dat ook alle seizoenen van The Clone Wars en Star Wars: Rebels er al meteen op staan. The Force is duidelijk nu al very strong with Disney+.

Runaways

Deze Marvel-serie gaat over een stel tieners die erachter komen dat hun ouders superschurken zijn. Ook al is het misschien niet de beste serie van de comic book-gigant, toch zullen veel fans hier blij mee zijn; aangezien Runaways bij Hulu zat was de serie in Nederland niet makkelijk te kijken. Dit betekent vermoedelijk ook dat we in de toekomst Marvels Young Adult-serie Cloak & Dagger op Disney+ erbij krijgen.

De vetste verrassingen op Disney+ tot nu toe

Agent Carter

De soloavonturen van het liefje van Captain America zijn best de moeite waard, en ook dit was tot de komst van Disney+ een serie waar niet makkelijk aan viel te komen. Deze serie uit 2015 werd al na twee seizoenen stopgezet, dus was het lang de vraag wat er hierna met Peggy gebeurde. Sinds Avengers: Endgame weten we dit inmiddels.

Free Solo in 4K Ultra HD

Disney+ biedt ook meteen al films aan in 4K Ultra HD. Wat sowieso al een aanrader is, maar al helemaal met haarscherp HD-beeld, is de documentaire Free Solo van National Geographic. Want dat valt ook onder Disney+, en National Geographic is meer dan alleen maar dierenfilms. Free Solo is een zenuwslopende film waarbij je het angstzweet in je handpalmen uitbarst; de film vertelt over een klimmer die zonder touwen de loeisteile torenhoge El Capitan-bergwand wil beklimmen in het Yosemite National Park. Na het zien van deze ontzettend terechte Oscarwinnaar zul je verbijsterd "dankjewel voor de tip, Superguide" stamelen. Graag gedaan.

Heel veel Pixar shorts, waaronder ook Mater's Tall Tales

We wisten al dat er veel Pixar shorts op Disney+ zouden komen, maar ook hier overtreft het aanbod de verwachting. Niet alleen staan de korte films erop die aan de bioscoopfilms vooraf gingen, ook staan er volop losse shorts op zoals het geweldige Incredibles-filmpje Jack Jack Attack, of de best wel hilarische Mater's Tall Tales-serie. De mooiste uit deze serie Cars-shorts ontbreekt echter: dit is "El Materdor", die waarschijnlijk als politiek incorrect wordt gezien omdat het naar stierenvechten verwijst. Dus kijk 'm hier alsnog:

X-Men: The Animated Series

Deze tot cultfavoriet uitgegroeide serie uit de jaren 90 zal voor menig dertiger ontzettend jeugdsentiment zijn. Terwijl we nog even moeten wachten voordat de X-Men films en andere 20th Century Fox-films zijn overgeheveld naar Disney, zijn hier al wel alle seizoenen van deze uitstekende animatieserie. Misschien wel dé grootste verrassing uit het huidige aanbod.

Meerdere Spider-Man animatieseries

De filmrechten op Spider-Man heeft Marvel niet, maar de animatieseries rond de webslingeraar hebben ze wel, en dat zullen we weten ook! Disney+ pakt uit met de welbekende Spider-Man and his Amazing Friends-serie, een andere Spider-Man-serie uit 1996, nog een obscure Spider-Man-serie uit begin jaren 80, en dan ook nog Spider-Man Unlimited.

De vetste verrassingen op Disney+ tot nu toe

Nog veel meer Marvel-animatieseries

We hebben hier best wel wat Marvel-nerds op de redactie zitten, maar toch heeft Disney+ meteen al een aantal Marvel series in het aanbod opgenomen waar zelfs wij nog nooit van gehoord hadden. Een Iron Man-serie uit 1994, een Fantastic Four-serie uit hetzelfde jaar, een Silver Surfer-serie, en zelfs een serie rond Spider-Woman uit 1979?! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de meer recente Hulk-series en Avengers-series die we wel kennen. Goeiedag zeg?!

En dit is dus allemaal maar het begin, want alle Disney+ Originals, zoals de Star Wars-serie The Mandalorian, komend pas vanaf november. Bingen geblazen dus!

Lees verder