De Verraders: onverwachte exit drijft verraders tot paniek!

De Verraders kregen vanavond een zware klap te verwerken. Niet alleen werd er een verrader naar huis gestuurd, de overgebleven saboteurs vlogen elkaar in de haren!

Selma in De Verraders
© RTL

Check hier onze De Verraders-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer!

De vorige aflevering van De Verraders eindigde abrupt, zonder dat we hoorden wie er vermoord zou worden. De nieuwe episode begon met drie vermiste kandidaten: ééntje werd jammerlijk vermoord, terwijl er twee anderen ontvoerd. Verrader Maria begon bij het ontbijt al zó theatraal te jammeren over de ontbrekende Thomas dat Selma er bovenop zat. “Hoezo? Thomas is er misschien nog!”

Sander ziet het licht

Het sneue aan Selma’s inzicht was dat ze in de vorige aflevering met gestrekt been op Noël inging. Noël was totaal onschuldig (en veel te zachtaardig voor dit harde tv-spel), dus Selma verloor een groot deel van haar geloofwaardigheid. Tegelijkertijd begon Sander, die De Verraders begon als het ‘kneusje’ in het team van de verraders, het spelletje door te krijgen. Hij had het plan om Maria erbij te naaien, en daarmee begon een zéér belangrijk schaakspel! “Als ik als enige verrader over ben in de finale, dan is de hele pot voor mij.”

Verraders Katinka en Maria probeerden Selma verdacht te maken, geholpen door Jessie Maya, terwijl Sander in een andere auto helemaal meeging in een moddercampagne tegen Maria. Tijdens een speurtocht in een Frans dorpje bleek Thomas inderdaad vermoord, waardoor de rapen gaar leken voor Maria. Terwijl de groep uitzinnig blij was omdat ze ontvoerde kandidaten gevonden hadden, hing Maria de ‘drama queen’ uit. “Thomas is eruit en iedereen zit op mij!” Maria vertelde dat ze haar emotie even kwijt moest omdat ze het écht niet leuk vond dat Thomas eruit lag. Het gevolg was dat alle kandidaten een beetje door Maria’s ‘over-acting’ heen begonnen te prikken. Hiermee gooide ze haar eigen glazen in, want verraders Sander en Katinka hadden er ook geen probleem mee om een ‘zwakke zuster’ te dumpen.

Maria in De Verraders
© RTL

Maria had het geluk dat ze in de wapenkamer zowel het schild als de dolk vond. Hiermee kon ze aan de ronde tafel misschien op het nippertje iemand anders het spel uitsturen. Kijkers reageerden nogal geïrriteerd op deze twist. Het was al raar dat de dolk en het schild in hetzelfde vakje zaten, en ze vonden het wel héél toevallig dat uitgerekend Maria ze allebei greep.

Emotionele ronde tafel

Selma en Maria botsten meteen aan de Ronde Tafel: de twee maakten elkaar bittere verwijten waar de andere kandidaten niet zoveel mee konden. Jessie Maya viel Maria bij, waardoor de sfeer aan tafel kantelde tegen Selma. Selma begon zichzelf te overschreeuwen, waardoor Maria haar makkelijk in een hoek kon drukken. De influencer gaf toe dat ze nogal ‘intens’ kon zijn: “Ik ben een intens mens in alles wat ik doe. Ik ben extreem daarin, nu werkt dat in mijn nadeel. Mijn intensiteit is ook mijn puurheid.”

Betty Glas nam na Selma het woord, en zij richtte haar pijlen op Maria vanwege haar ‘over-acting’.  In blinde paniek begon Maria Sander weer verdacht te maken, die er helemaal klaar mee was. “Je bent een kat in het nauw, en dit is gewoon weer een losse flodder.” Tijdens het stemmen werd het even spannend, maar Maria moest uiteindelijk het spel verlaten. Zo brachten de getrouwen in aflevering 5(!) de verraders voor het eerst een slag toe.

Maria verlaat De Verraders
© RTL

De klap kwam hard aan want de overgebleven verraders vlogen elkaar bijna in de haren tijdens hun nachtelijke afspraak. Katinka vond dat Sander Maria erbij genaaid had, terwijl Sander vond dat Maria hém op het laatste moment nog even voor de bus gooide. “Als je niet uitkijkt, flikker ik jou ook uit het spel!” Presentator Tijl Beckand kwam snel tussenbeide en gaf Sander en Katinka de mogelijkheid om een nieuwe verrader uit te nodigen. Tussen het gekibbel door kozen ze voor Jan Slagter. Of hij toehapt zien we in de volgende aflevering, en waarschijnlijk is er dan óók vuurwerk in ‘team verraders’.

Je ziet De Verraders elke vrijdag op RTL 4, vanaf 20.00 uur.