'Trage start' De Verraders eindigt in ergernissen en anticlimax

Voor een programma waarin potentieel zeker zeventien kandidaten spreekwoordelijk het leven kunnen laten, begon De Verraders vanavond wel héél erg traag. Verder waren de kijkers niet erg onder de indruk van één verrader, die niet erg geschikt lijkt te zijn voor het spel. Maar misschien wordt het nog beter.

Check hier onze De Verraders-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer!

De drie verraders in De Verraders

Toegegeven, het nieuwe seizoen van De Verraders begon best wel spannend. In een oer-Hollands fort ergens in Nederland, werden de kandidaten in een donkere kamer gedropt en pas toen het licht aanging zagen ze wie de andere kandidaten waren. Vervolgens moesten drie teams van zes mensen elkaar vertrouwen en ontsnappen uit het fort. Maar ja, er lagen ook sleutels van de wapenkamer, waardoor een paar kandidaten direct maar even hun team in de stront lieten zakken. Al met al een mooi begin. Daarna volgden vooral veel gesprekken en reclames, heel veel reclames.

Frans Chateau

Na de eerste opdracht vertrokken de kandidaten per bus naar de Franse Bourgogne, waar ze tijdelijk hun intrek nemen in het schitterende Chateau de Beguin. Toen zagen we vooral een hele lange kennismaking tussen de kandidaten en pas tegen het einde van de aflevering werden de drie verraders op hun schouder getikt door Tijl Beckand. En dat leidde bij de kijker vooral tot hilariteit. Want een van de drie verraders, Kris Kross Amsterdam-dj (en neefje van Hennie), Sander Huisman, vond het allemaal wel erg spannend. En dat had zo'n beetje iedereen door.

Tussen ergernis en verveling

Kijkers hadden vanavond ook wel best veel om zich aan te ergeren. Zo vonden kijkers het aantal reclameblokken wel heel erg veel. En dan waren er nog de vervelende influencers Selma Omari en Jessie Maya die mensen direct tegen zich in het harnas joegen. Maar met name de keuze voor de verraders vonden mensen nogal twijfelachtig. Sander Huisman vond het zo spannend dat hij verrader was geworden dat hij zichzelf zo'n beetje direct verraadde toen de blinddoeken afgingen. Het hielp ook niet dat z'n broer Jordy ook meedoet en direct aan z'n ogen zag dat Sander iets te verbergen had. Dus ga er maar vanuit dat Sander niet lang in het spel zit.

Wisselverraders

De andere twee verraders, kunstenares Katinka Simonse (Tinkebell) en operazangeres Maria Fiselier, wisten hun nieuwe rol in eerste instantie nog wel te verhullen. Maar toen alle kandidaten voor de hele groep een minuut lang moesten vertellen dat ze toch echt een getrouwe waren, wisten ze bepaald niet iedereen te overtuigen. Veel kijkers vermoeden dan ook dat er nog wel wat vervangende verraders worden benoemd dit seizoen. Al was het onbedoeld vrij hilarisch om te zien dat Sander ervan overtuigd is dat werkelijk niemand doorheeft dat hij een verrader is.

Anticlimax

Als aan het einde van de aflevering dan eindelijk het conclaaf plaatsvindt tussen de drie verraders en er dan hopelijk eens koppen gaan rollen, komt Tijl binnen om te vertellen dat er helemaal geen doden zullen vallen die nacht. In plaats daarvan is het de bedoeling dat het drietal een dodenlijst gaan opstellen, zoals ook te zien was in de Engelse versie van De Verraders. Het is misschien altijd even inkomen bij een nieuw seizoen, maar dat het eindigt in zo'n anticlimax, daar vonden kijkers wat van.

Een selectie van wat van die meningen:

De Verraders zie je elke vrijdagavond om 20.00 uur op RTL 4.