'De stilte van de NOS-collega's rondom Tom Egbers zegt genoeg'

De reputatie van Tom Egbers is zwaar beschadigd na het onthullende verhaal over de wantoestanden bij NOS Sport. Hij probeerde zijn imago nog te redden met een interview, maar de stilte van zijn collega's zegt genoeg, aldus tv-koningin Angela de Jong.

Tom Egbers
© Brunopress

De showbizzwereld is al ruim een week in de ban van de ophef rondom NOS Sport. Tom Egbers ligt onder vuur sinds bekend werd dat hij een jonge collega heeft weggepest nadat hij drie jaar lang een affaire met haar had. De presentator deed vrijdag zijn verhaal bij Khalid & Sophie, wat de talkshow een kijkcijferrecord opleverde

Oorverdovende stilte

Uiteraard heeft ook tv-columnist Angela de Jong gekeken. Ze noemt het interview 'bizar'. Maar wat haar het meest opviel is de stilte daarna. "De stilte die nu al ruim een week duurt, en die blijft voortduren", schrijft ze in haar column. "De stilte vanuit de NOS. Niemand van zijn collega’s die het opneemt voor Tom Egbers of een aardig woord over hem spreekt."

'Huilverhaal' redt Tom niet

De NOS-presentator kan dan wel zijn reputatie proberen te redden door met de billen bloot te gaan tijdens een live-uitzending, maar Angela trekt haar conclusies: het uitblijven van steun van zijn collega's vertelt de echte situatie. "Díe stilte zegt me eerlijk gezegd nóg meer dan het huilverhaal van Egbers zelf."