Lisa Loeb wint De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lisa Loeb wint De Slimste Mens

‘De Slimste Mens’ Lisa Loeb deelt haar geheim

|
|

Laatste update:

Gisteravond won cabaretier Lisa Loeb de finale van De Slimste Mens. Met glans, want in de finale had ze zelfs nog 139 seconden over! In de talkshow Op1 vertelde ze over haar deelname én het geheim achter haar winst.

Nadat Loeb de bokaal had overgenomen van Rob Kemps, aka Snollebollekes, zat ze een paar uur later bij Op1 om te vertellen over haar winst. Haar geheim? Oefenen, oefenen, oefenen! De cabaretière kon vanwege het coronavirus amper optreden dus speelde ze gewoon regelmatig op de De Slimste Mens-app en keek ze oude afleveringen terug.

“Dan kom je in die finaleweek en dan móét het ook gewoon. Ik moet m’n gender verdedigen als vrouw, ik moet m’n beroepsgroep verdedigen als cabaretier. Het was een raar coronajaar qua thuiszitten en nu begint er weer een mooie periode, hopelijk.”

Lisa Loeb is De Slimste Mens

Fans van De Slimste Mens hadden de uitslag misschien al kunnen voorspellen. De Facebook-pagina van het programma deelde een filmpje vóór de finale, waarin de kandidaten vertelden over hun voorbereiding. Lisa Loeb vertelde dat ze enorm had geoefend; Powned-verslaggever Bram Douwes vertelde vooral dat hij lekker gegeten had en theatermaker Joost Oomen had zijn “geluksschoenen aangetrokken.”

Het is misschien niet zo cool om toe te geven dat je enorm geblokt hebt voor de finale van De Slimste Mens, maar je wínt er wel mee! De finale van De Slimste Mens trok gisteren bijna 2 miljoen kijkers. Naar verwachting start er dit najaar weer een nieuwe reeks van de populaire spelshow, en zien we wie Lisa Loeb opvolgt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder