Dit is de winnaar van De Slimste Mens 2021

Door Redactie
De Slimste Mens 2021

Na weken met moeilijke quizvragen en wat tijdrekken in de finale was vanavond het grote moment aangebroken. PowNed-verslaggever Bram Douwes, theatermaker Joost Omen en cabaretier Lisa Loeb streden als allerlaatste voor de titel, maar wie mag zich de komende maanden 'De slimste mens' noemen?

Rob Kemps mocht vanavond het stokje overgeven aan... Lisa Loeb! 

Beschamende Brons

In een zinderende finale wisten zowel Bram als Lisa, die de afgelopen weken maar liefst 5 dagwinsten op haar naam heeft gezet, allereerst hun concurrent Joost uit te schakelen. Hij nam zijn verlies met duidelijk wat teleurstelling. "Zo is het leven. Maar ik vond het wel heel leuk", brengt hij uit. "Van tante Astrid (Kersseboom, red) hoef ik nu alleen nooit meer thuis te komen. Beschamend!" 

Razendsnelle antwoorden

Met 342 punten voor Lisa versus 412 punten voor haar concurrent lag er nog een flinke taak te wachten voor de sterspelers. Maar door de rappe antwoorden van Lisa was het snel gebeurd. Uiteindelijk won ze met nog 139 seconden op de teller. "Wat was dit?" roept Bram dan ook na het spel vol verbazing uit. "Deze vrouw is zo ontzettend goed."

En daar kunnen de kijkers zich slechts bij aansluiten. Lees hieronder enkele opmerkingen.

Leven voor en na De Slimste

Lisa kreeg haar bokaal uit handen van voormalig winterwinnaar Rob Kemps, die haar wel even wilde waarschuwen voor het leven 'voor en na De Slimste Mens'. "Corona of niet, de zalen zitten straks vol, je staat in iedere krant, de paparazzi ligt voor de deur. Je krijgt contracten aangeboden, niét normaal. Blijf rustig", speechte hij. En zo geschiedde! 

De Slimste Mens gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.