Joost Oomen en Stefano Keizers creëren tv-magie in Humberto

Door Redactie
Humberto Tan, Johan cruijff Arena

Zoals een Twitteraar het goed omschrijft: óf je kijkt en geniet, óf je hebt al weggezapt. Humberto zette vanavond Joost Oomen en Stefano Keizers bij elkaar en dat was vuurwerk. 

Oomen geniet sinds zijn deelname aan De Slimste Mens van steeds meer bekendheid en dat pad heeft cabaretier Stefano eerder ook bewandeld. Joost wordt echter niet alleen daarom vergeleken met Stefano: het blijkt een perfecte match.

Humberto

Stefano Keizers is een stamgast bij Humberto, die ontluikend kan zijn door zijn andere kijk op de wereld. Datzelfde blijkt te gelden voor dichter Joost Oomen, want Humberto’s ogen worden schoteltjes wanneer hij de twee mannen bij elkaar aan zijn tafel zet. Stefano kent Joost ‘al 15 jaar’ uit het kunstcircuit, hoewel dat eigenlijk niet kan omdat Joost toen maar 15 jaar oud was. ‘5 jaar kan ook’, geeft Stefano toe, tot Humberto’s plezier.

Stefano en Joost

Wanneer de heren met elkaar praten, merk je gewoon dat er een klik is. Twee creatieve breinen die samen knetteren. Joost steelt uiteindelijk de show. Vooral wanneer hij vertelt wat er in zijn boek Het Perenlied gebeurt (alleen al in het eerste hoofdstuk wanneer het hoofdpersonage klaarkomt in een pan) en als hij zijn gedicht voordraagt over een blok cement vinden op zolder. Het is opvallende televisie en dat is te merken op social media.

Iedereen lijkt iets te vinden van dit onalledaagse optreden. Tenminste: voor de één is het een rare gewaarwording, maar voor een ander is dit ware televisiemagie:

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.