Grote ergernis over finalespel De Slimste Mens: 'Zeer frustrerend'

Door Robin Heerkens
De Slimste Mens op NPO 2

Het is al jaren een grote doorn in het oog van de altijd kritische De Slimste Mens-kijkers, het finalespel waarbij je lekker tactisch kunt tijdrekken om zo weer als eerste het woord te krijgen. Maar het wauwelen om de tijd te vullen begint boze kijkers nu echt tegen te staan.

Dat blijkt uit een reeks geïrriteerde reacties op twitter na de uitzending van gisterenavond. Volkskrant-journalist Loes Reijmer stond tegenover actrice Renée Fokker en ging richting het einde tactisch te werk door een beetje in het luchtledige te praten, overduidelijk om tijd te rekken. Haar goed recht natuurlijk - ze versloeg Renée er ook mee en ging weer een ronde verder in de finaleweek.

Forse kritiek

Kijkers kunnen het steeds minder waarden. Zo voelt het "frustrerend" om te kijken, klinkt het in de woeste reacties. "Wat een ergernis."

Kijkers komen ook met een oplossing

Alleen maar bashen op De Slimste Mens is natuurlijk vrij makkelijk, maar meerdere kijkers komen ook met een logisch klinkende oplossing. Als de makers de regels een beetje tweaken, vermijd je het tijdrekken én 'straf' je het geven van foute antwoorden af. "In 10 seconden geen goed antwoord, dan ben je af!" Maar eh... iets zegt ons dat de makers gewoon vasthouden aan deze opzet die al sinds 2012 erg lekker werkt.

Lees ook: De 8 grootste blunders in De Slimste Mens

Je ziet De Slimste Mens elke werkdag op NPO2, vanaf 20:40 uur. Vrijdag is de grote finale te zien!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.