• RTL
  • Renze
  • TV
  • Talkshow

De Oranjewinter zonder René van der Gijp: ‘Kom maar snel terug’

Door Alie Sierkstra
De Oranjewinter johan derksen

O nee! De Oranjewinter moest het vandaag zonder René van der Gijp stellen. En niets ten nadele van de andere gasten, maar zonder René (en zijn lach) is het toch niet helemaal hetzelfde…

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn al jaren een episch trio. Het drietal is op dit moment dagelijks te zien in De Oranjewinter. Vandaag ontbrak echter een van hen: René is ziek en besloot een avondje uit te rusten. Job Knoester werd opgetrommeld om René te vervangen. Maar dat bleek toch niet helemaal hetzelfde… Al is het alleen maar omdat René nooit een blad voor de mond neemt!

'Chemie tussen Johan, René en Wilfred'

Niks ten nadele van jou, Job, maar het maakt wel verschil of René hier zit”, zo stelt vaste gast Hélène Hendriks. Job kan dat alleen maar beamen: “Dat is logisch, want dit hele programma draait om de chemie tussen Johan, René en Wilfred.” Johan zoekt de verklaring echter in een andere hoek: “René die heeft iets waar alle cabaretiers jaloers op zijn: die heeft de lach aan zijn kont hangen. En dat heb je of dat heb je niet. Ik heb dat niet en Wilfred heeft dat zeker niet”, lacht hij. Hélène sluit het onderwerp daarna af: “Kom maar snel terug, René.

De Oranjewinter zie je elke dag rond 22.00 uur op SBS6. Hopelijk morgen weer mét René!