• VI
  • TV

Oranjewinter kraakt Nederlands elftal: ‘Dramatisch’

Johan Derksen in De Oranjewinter

Nederland speelde vanavond op het WK voetbal tegen Ecuador, en kwam goed weg met een gelijkspel (1-1). Johan Derksen ziet nogal wat problemen voor Oranje in Qatar.

‘Een afgangetje’, noemde Derksen de wedstrijd, waarin Nederland op inzet keihard overtroefd werd door Ecuador. De wedstrijd eindigde in 1-1, en Nederland kwam eigenlijk nog goed weg!

Maak je niet druk!

Derksen was niet onder de indruk van de spelers én de wissels van bondscoach Louis van Gaal. ‘Maak je niet druk, joh!’, verzekerde René van der Gijp hem. ‘Die poule moeten we doorheen en daarna gaat het grote werk beginnen.’ Het matige resultaat is volgens de voetbalkenner geen groot probleem, maar hij zette wél vraagtekens bij het spel van Memphis.

'Ging nergens over'

‘Dat ging nergens over, terwijl dat een speler is die ons dalijk wel verder moet brengen. Daar schrik ik dan wel van, maar ik schrik niet van de wedstrijd. Het waren geen lekkere jongens om tegen te voetballen: ze hadden er écht zin in!’ Dick Advocaat, die tussen de bedrijven door ook nog even bekendmaakte dat hij de nieuwe trainer is van ADO Den Haag, was het met René eens. ‘Je ziet wat je kunt bereiken met enorme inzet.’

Nederland op het WK in Qatar

Nederland staat op dit moment gedeeld eerste in de poule met Ecuador; beide teams hebben vier punten. Op dinsdag 29 november speelt Oranje tegen Qatar, om een plek in de achtste finale veilig te stellen. Hopelijk zet het Nederlands elftal een flinke uitslag neer: de winnaar van de poule speelt in de volgende ronde tegen een gunstigere tegenstander.