Robert Pattinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robert Pattinson

The Batman is begonnen met filmen en heeft een nieuw logo!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Matt Reeves is begonnen met het filmen van The Batman en onthult gelijk het nieuwe logo van de DC-superheld. Op Twitter post de regisseur een foto van het clapboard van de eerste dag op de set, lekker ouderwets!

Het filmen van de nieuwe Batman-vertolking vindt plaats in Londen, en over de stoel waar het clipboard op staat wordt al veel gespeculeerd. Zou het een luxe stoel zijn in het landhuis van Bruce Wayne? Of is het de stoel van de superschurk Penguin die wel zulke meubels in de Ice Lounge zou hebben staan? De megaknappe Colin Farrell gaat de slechterik spelen in The Batman, en dus niet Jonah Hill, die qua uiterlijk beter past bij de Penguin. Maar Colin is de beroerdste niet, hij heeft zijn look veranderd voor de grote rol:

Stoelendans met Affleck

Ben Affleck zou eerst de film regisseren, maar besloot in 2017 het toch niet te doen. Matt Reeves zag het wél zitten, en meldde zich aan. Sindsdien heeft hij het script helemaal herschreven. In 2019 besloot Affleck met bat-pensioen te gaan en nam gepast afscheid van het kostuum. Gelukkig hebben de castingbureaus hard gewerkt om een goeie vervanger te zoeken en zo kwamen ze uit bij Twilight-ster Robert Pattinson. Reden dat ze nu voor de jongste Batman-acteur ooit hebben gekozen is omdat de film zal focussen op de beginjaren van de zwart-gemaskerde superheld.

Een drukke bedoeling in een detective-jasje

De cast heeft zich inmiddels flink uitgebreid, met Zoë Kravitz als Catwoman, Jeffrey Wright als James Gordon, en Paul Dano als de Riddler. Er is nog niks bekendgemaakt over de verhaallijn van de nieuwe film, maar het gerucht gaat dat de ‘Long Halloween'-lijn erin verwerkt gaat worden. In dit plot jaagt Batman een heel jaar op de seriemoordenaar Holiday en komt tijdens zijn zoektocht veel van zijn vijanden tegen. Reeves verklapte al dat hij The Batman in film-noir stijl gaat maken.

Nog even wachten

Helaas duurt het nog even voordat we The Batman kunnen zien. 25 juni 2021 moet hij in de bioscoop draaien. In de tussentijd kun je hier genieten van de 10 beste rollen van Ben Affleck, want hij was ook best wel een goeie Batman hoor! 

Lees verder