Sid Ice Age

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sid Ice Age

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

|
|

Laatste update:

Bij het woord ‘Pasen’ denkt de een aan het beschilderen van eieren en de ander aan het herrijzen van Jezus. Dit zijn de leukste Paasfilms voor beide groepen!

1. Hop

In Santa Clause werd Tim Allen de nieuwe kerstman omdat de oude door zijn schuld het loodje legde. James Marsden heeft het in Hop wat beter geregeld: hij verwondt de Paashaas alleen maar. Dat zorgt voor een hoop kolder en knap samengaan van CGI-paashazen en mensen van vlees en bloed.

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

2. Risen

Hoe maak je een reli-film die ook te pruimen is voor de ongelovigen? Door de herrijzenis van Christus te behandelen als een whodunnit! Een Romeinse pief (Joseph Fiennes) krijgt in Risen de opdracht als een detective uit te vogelen wat er met het verdwenen lijk van de Messias is gebeurd.

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

3. Ice Age: The Great Egg-scapade

Scrats obsessie voor eikels wordt deze keer geëvenaard door de manier waarop de andere dieren achter eieren aangaan. Onderweg leven ze zich helemaal uit met ei-gerelateerde uitspraken en beginnen ze spontaan een aantal paastradities. Voor de hardcore fan: dit paasverhaal speelt zich af tussen Ice Age-deel vier en vijf. Films zitten trouwens vol met hun eigen easter eggs; verborgen grapjes of verwijzigingen naar andere films. Dit zijn onze 10 favoriete easter eggs in films!

4. The Greatest Story Ever Told

Dit filmische epos over Jezus Christus (Max von Sydow) beslaat eigenlijk de hele ‘voorgeschiedenis’ van Pasen en loopt van het kerstverhaal tot de eerste Hemelvaartsdag. Extra fun wordt geleverd door cameo’s van allerlei legendarische filmsterren; van John Wayne tot Angela Lansbury.

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

5. Rise of the Guardians

Wij wisten niet dat de paashaas een Australiër was, maar dan is het logisch dat hij een boemerang hanteert en klinkt als Hugh Jackman. Samen met een stel andere kindervrienden, zoals de kerstman en Klaas Vaak, komt hij als een soort Avenger in actie wanneer een engerd de wereld bedreigt. Over Avengers gesproken, de Marvel-films hebben ook een heleboel goed verstopte easter eggs. Hier vindt je de 15 beste Marvel easter eggs. 

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

6. Easter Parade

Een lekker ouderwetse Hollywoodmusical met twee van de grootste sterren: danser Fred Astair en zangeres Judy Garland. Het begint met een vent die wordt gedumpt door de ene griet, en eindigt met zijn huwelijksaanzoek aan de volgende. Beide gebeurtenissen vinden uiteraard plaats tijdens Pasen.

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

7. Chocolat

Sorry, maar wat ons betreft, mag die hele paashaas opzouten, zolang we de chocoladeversie mogen houden. Wat dat betreft mag je Chocolat best een paasfilm noemen. De priester doet zelfs tijdens de paasmis (!) een oproep voor het behoud van de plaatselijke bonbon-winkel. Die man snapt het dus!

De 7 leukste films om tijdens Pasen te kijken

Voor meer kijktips, we hebben ook de nieuwe releases van Netflix op een rij gezet. En filmfanaten als we zijn, staat hier onze Top 10 beste films die je nu op Netflix kan kijken.

Lees verder