Jeremy Renner als Clint Barton/Hawkeye

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeremy Renner als Clint Barton/Hawkeye

Yes! De Hawkeye-serie op Disney+ gaat gewoon door!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Hoewel we nog geen enkele MCU-serie op Disney+ kunnen aanschouwen, werkt men achter de schermen als een malle aan meerdere superheldenseries. Hawkeye's eigen serie zat een tijdje in moeilijk vaarwater, maar nu zet Marvel er écht vaart achter.

Eind vorig jaar doken er onheilspellende geruchten op: Jeremy Renner kon Hawkeye na bizarre claims van zijn ex-vrouw wel op zijn buik schrijven. En zelfs begin dit jaar gingen soortgelijke geruchten door: de serie zou worden uitgesteld vanwege het bomvolle Marvel-schema van Disney+. Maar wijzen alle pijlen een hele andere richting op: er zit weer schot in de zaak!

Schrijvers

Twee serieschrijvers lieten gisteren via twitter weten dat ze zijn aangenomen om voor Hawkeye te schrijven! Het gaat overigens om twee relatief onbekende namen. Zo schreven ze voor de kortstondige, maar goed ontvangen show Pitch. Is verder niet heel belangrijk hoor, wat we vooral tof vinden aan dit nieuws is dat Marvel zo te zien lekker doorzet met de Hawkeye-serie. En dit betekent dat we die geprikte releasedate - najaar 2021 - gewoon halen!

Kate Bishop

Naar verluidt gaat de serie rond boogschutter Clint Barton vooral draaien om zijn opvolgster, Kate Bishop. Deze dame nam de pijl en boog in talloze Marvel-comics over en we verwachten dat deze Disney+-serie laat zien hoe Clint haar gaat trainen. Allemaal zodat ze uiteindelijk zelf een Avenger wordt en weer kan opduiken in toekomstige films en series in het MCU. Oh ja: volgens Comicbookmovie gaan de camera's deze zomer al draaien en kijkt Marvel nog steeds naar Bumblebee-actrice Hailee Steinfeld als eerste keus voor de rol van Kate. Maar ze zouden nu, vanwege de naderende productiestart, ook andere actrices overwegen.

Tot die tijd kunnen we ons verheugen op andere MCU-series op Disney+. Zo komt The Falcon and The Winter Soldier in augustus uit en staat WandaVision gepland voor december!

Lees verder