beste scenes tarantino

Veronica Superguide logo
beste scenes tarantino

'Fucking OD'ing on me, man!' De beste scènes van Tarantino om achter elkaar te kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dat moet je natuurlijk nooit zeggen, ‘de beste’, maar het is mooi wel een aardig lijstje geworden. Ongetwijfeld kun je je deze scènes uit Tarantino's films herinneren. Omdat ze supergrappig waren, of gruwelijk goor. Of allebei (wist je trouwens dat hij misschien wel een horrorfilm gaat maken?)

Once upon niks

Helaas, van de nieuwe film van Tarantino Once Upon A Time In Hollywoodkunnen we nog geen scènes laten zien. Maar er zijn genoeg andere films om op los te gaan. Van Reservoir Dogs tot het epische Pulp Fiction. 

Inglorious Basterds - ‘And I want my scalps!’

Brad Pitt speelt de Lt. Aldo Raine. En hij legt even uit hoe The Basterds hun missie precies gaan uitvoeren. Het zet de toon voor een hoop over de top geweld, wat toch een goede reden is om naar Tarantino’s film te gaan anyways. Brad Pitt startte zijn carrière in een chipsreclame, wist je dat? Meer zien? De hele film staat op Netflix.

Pulp Fiction - Pop Tarts

Bij Pulp Fiction is het niet zo moeilijk om leuke scenes te vinden, maar vooral om te kíezen. Maar deze is toch wel prachtig. De opbouw is fantastisch: 'Pop Tarts erin, gun zien, ‘heee….’, toilet wat doorgetrokken wordt. Plop, BAM!' Mogen we het zo samenvatten? 

Kill Bill: Vol. 2 Superman filosofie

Een prachtige analyse van superhelden en hun alter ego’s in Kill Bill Vol. 2. Dat krijgt Beatrix ‘Black Mamba’ Kiddo (Uma Thurman) geserveerd als ze net een verdovende naald in haar been geschoten heeft gekregen. In zijn speech vertelt Bill (David Carradine) in zoveel woorden dat Beatrix niet geschikt is voor het gewone leven met haar dochter. 

Django Unchained - The Raid

De KKK die ruziet over wie die stomme maskers zo beroerd in elkaar heeft genaaid. Hoe kan je op negers jagen als dat kreng steeds over je ogen zakt?  Heerlijke, humoristische scène zoals Tarantino ze kan maken, in Django UnchainedJe kunt deze film nu op Netflix kijken als je wilt. 

Jackie Brown - ‘You Shot Melanie??’

Een heel toegankelijke film van Tarantino, Jackie Brown, met dit soort grappige scènes. Louis (Robert de Niro) krijgt ruzie met surferchick Melanie. En ja, dan lopen de irritaties op en dan schiet hij haar dood. Verdorie. In deze scène vertelt hij dat, een tikje beschaamd, aan zijn baas Ordell. Dat levert dat een droogkomische scène op.

Kill Bill - The Bride vs. Gogo and The Crazy 8

Deze stond, heel terecht, ook al in ons lijstje ‘beste zwaardgevechten’. Kill Bill… Hoeveel liter bloed kan er in één stuk film over het scherm vliegen? Het gaat maar door en door en door met het geweld, als een dans die niet ophoudt. Over de top? Deze scène definieert hoe totaal over de top Tarantino kan zijn.

Death Proof - Ship’s mast

Na Kill Bill ging Tarantino samenwerken met Robert Rodriguez aan de grindhouse-stijl films, waaronder deze Death Proof. De scène is, objectief gezien, compleet achterlijk. Slechte dialogen, veel te lang, en geen enkele reden voor die serial killer om opeens op te duiken terwijl (waarom??) Zoë Bell besluit om ‘ship’s mast’ te gaan spelen. 

Het resultaat is een gestoorde scène waarin (actrice en stuntvrouw van beroep) Zoë Bell heen en weer wort geslingerd over de motorkap in een scène die fans van autoraces en achtervolgingsscènes zielsgelukkig maakt. Een heerlijke ode aan grindhouse met geweldig stuntwerk van Zoë.

Reservoir Dogs - Het oor

Gadver, en ieuw, en AAAAH maar… Lekker nummer! Dat zijn een beetje de gevoelens die deze scène losmaken. In deze scène danst de verveelde Mr. Blonde door de ruimte, om vervolgens het oor af te snijden van een agent. Puur voor zijn eigen lol, blijkt, want daarna steekt hij hem in brand. Tenminste, dat is het plan.

De scène in de sowieso fantastische film Reservoir Dogs is een prachtig ensemble van rust, spanning en absolute goorheid (terwijl je het niet eens echt ziet gebeuren). En dan het onverwachte abrupte einde. En je hebt het liedje Stuck in the middle with you nog minstens een week in je hoofd. Reservoir Dogs is nu te zien op Netflix, trouwens. 

Pulp Fiction - Adrenaline injectie

We leerden allemaal alles over wat je moet doen bij een overdosis uit deze scène in Pulp Fiction. De pleuris breekt uit als Vincent op date moet met de vriendin van baas Marcellus Wallace. Anders verveelt ze zich. Dat ze zich snel verveelt blijkt als ze grandioos aan de drugs gaat, een hoeveelheid waarvan Imanuelle Grives nog zou zeggen 'nou, nou meid...'Het resultaat laat zich raden, of zoals Vincent door de telefoon schreeuwt naar de dealer: ‘IS FUCKING O.D.’ING ON ME MAN!!!!’

Lees verder