Back to the Future Marty McFly Michael J. Fox

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Back to the Future Marty McFly Michael J. Fox

Back to the 80s: de tien beste jaren 80 klassiekers op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Feit: in de jaren 80 werden de beste films aller tijden gemaakt. Een aantal van die onverwoestbare klassiekers is natuurlijk ook op Netflix te vinden. Wij zetten de beste titels uit dat gouden tijdperk voor je op een rijtje!

Blade Runner: The Final Cut (1982)

In deze oogstrelende sciencefictionfilm van Ridley Scott (Gladiator) maakt Harrison Ford jacht op replicanten die illegaal op aarde verblijven. Het succes is mede te danken aan een briljante bijrol van onze eigen Rutger Hauer als de mysterieuze Roy Batty. Deze digitaal gerestaureerde versie uit 2007 bevat enkele nieuwe shots en opgepoetste speciale effecten.

E.T. - The Extra Terrestrial (1982)

Natuurlijk zou deze lijst niet compleet zijn zonder dit tijdloze meesterwerk. In deze hartverwarmende familiefilm van Steven Spielberg sluit een jochie vriendschap met een buitenaards wezen. Als je geen traantje moet laten bij de ontroerende finale, ben je officieel een psychopaat.

Back to the 80s: de tien beste jaren 80 klassiekers op Netflix

Scarface (1983)

Deze snoeiharde misdaadfilm van Brian de Palma (Mission: Impossible) toont de opkomst en ondergang van drugsbaron Tony Montana. Dankzij de onvergetelijke titelrol van Al Pacino groeide Scarface uit tot een waar popcultuurfenomeen. Regisseur Antoine Fuqua (The Equalizer) werkt momenteel aan een remake van Scarface.

The Karate Kid (1984)

In The Karate Kid groeit een verlegen tiener uit tot een vechtsportkampioen. Deze onweerstaanbare familiefilm kent misschien weinig verrassingen, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de charmante hoofdrollen van Ralph Macchio en Pat Morita. Laatstgenoemde werd zelfs genomineerd voor een Oscar voor zijn rol van karate-expert Mr. Miyagi.

Back to the 80s: de tien beste jaren 80 klassiekers op Netflix

Back to the Future (1985)

Wanneer scholier Marty McFly (Michael J. Fox) door toedoen van de excentrieke wetenschapper Doc Brown (Christopher Lloyd) in het Amerika van de jaren 50 belandt, moet hij alles op alles zetten om heelhuids thuis te komen. Deze slimme sciencefictionfilm vol humor en avontuur is nog steeds een feest om naar te kijken en was goed voor twee prima vervolgen!

Rambo: First Blood Part II (1985)

Sylvester Stallone groeide dankzij de Rambo-films uit tot dé actieheld van de jaren 80. In zijn tweede avontuur gaat de titelheld op zoek naar Amerikaanse krijgsgevangenen in de jungle van Vietnam. Later dit jaar verschijnt Rambo V: Last Blood in de bioscopen!

Back to the 80s: de tien beste jaren 80 klassiekers op Netflix

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Na The Breakfast Club maakte regisseur John Hughes opnieuw een heerlijke tienerkomedie. In Ferris Bueller’s Day Off probeert een spijbelende scholier (Matthew Broderick) uit handen te blijven van de strenge schooldirecteur. Deze vlotte komedie schopte het eerder al tot onze lijst van de beste high school-films op Netflix.

The Princess Bride (1987)

In The Princess Bride probeert een dappere avonturier de liefde van zijn leven te redden uit handen van de snode prins Humperdinck. Wat volgt is een luchtige fantasyfilm vol romantiek, avontuur en zelfspot. De film was geen hit in de bioscoop, maar groeide dankzij het internet uit tot een regelrechte cultklassieker!

Back to the 80s: de tien beste jaren 80 klassiekers op Netflix

Coming to America (1988)

Comedylegende Eddie Murphy speelt de rol van zijn leven als een Afrikaanse prins die zijn toekomstige koninkrijk inruilt voor New York. Daar hoopt de even verwende als wereldvreemde troonopvolger de liefde van zijn leven te vinden. Het langverwachte vervolg op Coming to America zal volgend jaar in de bios verschijnen!

Batman (1989)

In deze stijlvolle superheldenfilm wordt de titelheld (Michael Keaton) geconfronteerd met de maniakale superschurk Joker (Jack Nicholson). Een van de beste films op het toch al indrukwekkende cv van regisseur Tim Burton (Big Fish). Hij tekende ook voor het uitstekende vervolg, met de veelzeggende titel Batman Returns.

Back to the 80s: de tien beste jaren 80 klassiekers op Netflix

Lees verder