WandaVision

Veronica Superguide logo
WandaVision

De 7 grootste mysteries in WandaVision

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

We weten niet hoe het met jullie gaat, maar onze breinen weten even niet meer hoe en wat na die eerste twee mysterieuze en creepy WandaVision-afleveringen op Disney+. Laten we een poging doen om de (vele) mysteries verder uit te diepen!

Let op: dit artikel bevat natúúrlijk spoilers voor WandaVison, dus moet je nog kijken: lees je dan alvast in met de 8 dingen die je moet weten voor je WandaVision gaat kijken en check ook onze recensie.

1. Westview

We beginnen maar meteen met het grootste mysterie: wtf is Westview? Zoals we aan het einde van aflevering 1 zagen, zit de organisatie S.W.O.R.D. ('Sentient Weapon Observation Response Division') - in de comics verantwoordelijk voor het in toom houden van bovennatuurlijke dreigingen - mee te kijken alsof ze een oude jaren 50'-sitcom bingen.

De 7 grootste mysteries in WandaVision
Dit roept enorm veel vragen op. Zitten Wanda en Vision vast in deze wereld? Heeft de Scarlet Witch deze op het oog ideale wereld zélf gecreëerd om om te gaan met de dood van Vision? Of heeft een nog onbekende bad guy - Marvel-kenners denken aan 'Mephisto' of 'Nightmare' - haar hierin vastgezet? 

2. De bewoners van Westview

Ook de 'bewoners' van Westview zaaien verwarring. Het lijkt erop dat sommigen een soort haat koesteren voor Wanda. "I assure you, I don't mean anyone any harm", zegt ze tegen de bezorgde Dottie, die alsnog denkt dat Wanda haar en de bewoners pijn wil doen. "I don't believe you", antwoordt ze. Ook Mr. Hart, die in aflevering 1 bijna in een aardbei stikt, richt zijn pijlen op Wanda. "Honestly, why did you come here?", vraagt hij heel boos, alsof ze niet welkom is. "Why? Why? Dammit, why? Why did you.." Vervolgens 'klikken' ze weer terug in hun sitcom-persona's, maar af en toe lijken ze die te kunnen doorbreken. 

De 7 grootste mysteries in WandaVision

3. 'Geraldine'

Dat brengt ons bij het personage Geraldine, gespeeld door Teyonah Parris. Om te beginnen is het wel handig om te weten dat over Teyonah al wel wat bekend is. Zo is ze gecast als Monica Rambeau, de volwassen versie van de dochter van Carol Danvers vriendin Maria Rambeau, te zien in Captain Marvel.

In de comics is Monica een krachtige superheldin en we vermoeden dat ze in de MCU voor S.W.O.R.D. werkt. Probeerde ze in de 'bubbel' van Westview te komen en is ze daardoor veranderd in een traditioneel sitcom-personage genaamd Geraldine? Het zou verklaren waarom ze niet echt weet waar ze is of wat ze aan het doen is, zoals ze aan Wanda vertelde tijdens de meeting van Dottie.

4. Van wie is de radio-stem?

Gelukkig zijn niet alle mysteries moeilijk om op te lossen. Randall Parks FBI-agent Jimmy Woo dook al op in Ant-Man and The Wasp en hij speelt ook een belangrijke rol in WandaVision. De stem die in aflevering 2 door de radio komt is van hém! Hij probeert Scarlet Witch te bereiken. "Who's doing this to you, Wanda?" MCU-fans hoorden de stem en lieten online massaal weten dat dit onmiskenbaar Jimmy is. Daar moeten we dan maar vanuit gaan! Werkt hij dan ook voor S.W.O.R.D. en wil hij Wanda redden uit deze sitcom-wereld?

5. Wat betekenen de reclames?

Ook vinden we online veel theorieën van MCU-fans over die twee reclames die tussendoor kwamen. Het Stark-broodrooster met het piepende rode lichtje? Dat is een verwijzing naar de raketbom die Tony Starks bedrijf dropte in Sokovia, waarbij de ouders van Wanda en haar broer Pietro omkwamen. Sommigen denken zelfs dat de man en vrouw die bij de toaster staan de Maximoff-ouders moeten voorstellen!

De 7 grootste mysteries in WandaVision
En het Strucker-horloge inclusief Hydra-tekst is een overduidelijk verwijzing naar Hydra-agent Strucker uit Age of Ultron. Hij manipuleerde Wanda en Pietro en ontketende hun superkrachten door met de Mind Stone te fucken.

6 en 7. De beekeeper en de gekleurde helikopter

We pakken de mysterieuze imker en de gekleurde helikopter uit aflevering 2 even samen, want we denken dat die bij elkaar horen. Ons vermoeden? Het zijn allebei manieren van S.W.O.R.D. om binnen te dringen in deze wereld. Om er grip op te krijgen. De imker, met het S.W.O.R.D.-logo op zijn rug, kwam letterlijk uit de grond, wat suggereert dat de organisatie een manier heeft gevonden om binnen te komen. Dat lijkt niet te zijn gelukt met de helikopter. Daar staat ook een S.W.O.R.D.-logo op, maar het ding - misschien was het wel een drone? - crashte in Wanda's voortuin. De kleur suggereert dat 'ie uit de 'echte' wereld komt.

De 7 grootste mysteries in WandaVision

Dat Wanda opeens "NO!" roept wanneer ze de imker ziet, versterkt de theorie dat ze deze wereld zélf uit de grond stampte. Ze lijkt hem te herkennen en draait direct de tijd terug. Ze grijpt de macht over dit universumpje dus meteen terug. Is ze bang om weer terug te moeten naar de realiteit? Dan komt ze terug in een wereld waarin haar grote liefde niet meer leeft. Ze lijkt niet door te hebben dat S.W.O.R.D. haar juist wil redden, zo denken wij althans.

Nieuwe afleveringen van WandaVision verschijnen elke vrijdag op Disney+. We kunnen niet wachten op antwoorden!

Lees verder