outlander seizoen 5 claire jamie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
outlander seizoen 5 claire jamie

De 7 beste Outlander-afleveringen ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Ugh... Niet leuk om steeds een lange week te moeten wachten op de nieuwe afleveringen van Outlander seizoen 5! Om je te helpen die dagen door te komen, vonden we dit wel een mooi moment om terug te kijken op de eerdere seizoenen. Wat zijn de allerbeste Outlander-afleveringen ooit? Tijd voor een lekkere trip down memory lane!

1. The Garrison Commander - Seizoen 1, episode 6

Kun je je nog herinneren dat Claire in het eerste seizoen van Outlander aan tafel belandt bij een stel hooggeplaatste Engelse officieren? Ze doet haar uiterste best hen te charmeren. En dat lijkt lange tijd goed te gaan! Ze vinden het zelfs niet heel erg dat Claire een eigen mening heeft. Maar dan komt Captain Black Jack Randall binnen... Hij slaagt erin Claire te laten toegeven dat ze eigenlijk aan de kant van de Schotten staat. Uiteindelijk staat hij Claire toe te vertrekken, mits ze de volgende dag terugkomt. En dan blijkt dat er maar één manier is om haar uit de handen van het Engelse leger te houden: ze moet een Schot worden. En dat kan alleen door met een Schot te trouwen!

2. The Devil's Mark - Seizoen 1, episode 11

Een van de personages die we erg missen, is onze Nederlandse Geillis... Tegen het einde van het eerste seizoen van Outlander zoekt Claire haar op. Ze probeert Geillis namelijk te waarschuwen voor een aanstaande arrestatie en heksenproces. Ze wordt namelijk (terecht!) verdacht voor de moord op haar man Arthur. Claire had zich er echter beter verre van kunnen houden... Door toedoen van Laoghaire belandt ze zelf ook in de cel! Het proces is een farce, omdat de menigte ervan overtuigd is dat Geillis en Claire inderdaad heksen zijn. Het lijkt te laat voor Geillis, maar Jamie komt nog op tijd om Claire te redden. Claire besluit hem over de stenen te vertellen. Hij gelooft haar en brengt haar erheen, zodat ze kan terugkeren naar Frank...

Geillis Claire Outlander heksen rechtbank

3. Best Laid Schemes... - Seizoen 2, episode 6

In een groot deel van seizoen twee van Outlander verruilen we Schotland voor Frankrijk. Aldaar proberen Jamie en Claire het wijnhandeltje van Bonnie Prince Charlie te dwarsbomen. Wat ons echter vooral is bijgebleven is het duel tussen Jamie en Jack. Terwijl Claire aan het werk is in het ziekenhuis begint ze een klein beetje te bloeden. Ze besluit daarom een nachtje te blijven. Als ze de volgende ochtend naar huis gaat, blijkt Jamie ondanks zijn belofte thuis te blijven toch naar het duel te zijn gegaan. Claire haast zich naar het strijdveld, maar komt te laat. Het duel is al aan de gang... Jamie weet uiteindelijk te winnen, maar tegen welke prijs? Hij belandt in de gevangenis en Claire in het ziekenhuis, waar men tevergeefs probeert haar baby te redden...

4. Dragonfly in Amber - Seizoen 2, Episode 13

Alhoewel Claire en Jamie hun eerste kindje verliezen, raakt Claire toch weer zwanger. Vanwege de naderende oorlog besluiten ze hun dochter Brianna in de toekomst te laten opgroeien. Het is eind jaren '60 als Roger in beeld komt. Samen weten Roger en Brianna te achterhalen dat Claire een tijdreizigster is. Claire probeert het uit te leggen en vertelt dat Brianna eigenlijk de dochter van Jamie is. Uiteraard wil Brianna daar niets van weten! Maar dan ontmoet ze Jilian, die Claire kende als Geillis. Zij bevestigt Claire haar verhaal, waarna moeder en dochter het gelukkig weer bijleggen.

Brianna Claire Outlander

5. Of Lost Things - Seizoen 3, episode 4

We maken even een sprongetje naar het derde seizoen van Outlander. Jamie heeft de oorlog en zijn gevangenschap overleeft, mede dankzij Lord John Grey. Deze man bezorgt hem een positie aan het landgoed van Lord Dunsany. Onweerstaanbare Jamie doet zijn best niet op te vallen, maar een van de dochters weet zijn echte identiteit te achterhalen. Ze chanteert hem om het bed met haar te delen. Uiteraard raakt ze zwanger. Niemand mag weten dat kleine William eigenlijk Jamies zoon is. Uiteindelijk besluit Lord Grey zich (mede vanwege zijn liefde voor Jamie) over de jongen te ontfermen.

6. Savages - Seizoen 4, episode 5

Wat seizoen 4 van Outlander zo tof maakt? De terugkeer van Murtagh, natuurlijk! Anders dan in de boeken weet de Schot in de serie de strijd om Culloden te overleven. Na tientallen jaren worden Jamie en Murtagh in de aflevering Savages eindelijk herenigd! Er blijkt echter een probleem: Murtagh is lid van de regulators. Dat is lastig, omdat Jamie een flinke schuld is aangegaan met de vijand: de Britten. In de aflevering Savages zien we als bonus hoe Claire als enige kolonist vrienden probeert te worden met de indianen én hoe Brianna door de stenen reist om haar ouders te zoeken!

Murtagh Outlander seizoen 4

7. The Birds and The Bees - Seizoen 4, episode 9

Aangezien we nog maar twee afleveringen van het vijfde seizoen van Outlander gezien hebben, kiezen we voor dit toplijstje met de beste afleveringen ooit nog een keertje voor een episode van het vierde seizoen. In The Birds and the Bees vindt Brianna namelijk eindelijk haar ouders! Dat betekent dat ze haar vader Jamie voor de allereerste keer in de ogen kan kijken. <3 Daarnaast wordt de voedingsbodem gelegd voor een vreselijk misverstand, waarbij Roger aan wordt gezien voor Stephen Bonnet, de man die Brianna verkracht heeft...

Lekker om even terug te kijken, toch? Hopelijk kun je er nu weer even een weekje tegenaan!

Outlander seizoen 5 is wekelijks te zien op Ziggo.

Lees verder