outlander seizoen 5 claire jamie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
outlander seizoen 5 claire jamie

Alles dat we weten over Outlander seizoen 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Nog een paar dagen en dan kun je eindelijk beginnen aan het vijfde seizoen van Outlander! Om je alvast voor te bereiden op dit heugelijke feit zetten we in dit toplijstje alles dat je over Outlander seizoen 5 moet weten op een rijtje. De releasedatum, het plot, de nieuwe castleden en nog veel meer; lees snel verder en begin goed voorbereid aan die nieuwe afleveringen.

1. Trailers voor het vijfde seizoen

Laten we ons toplijstje met alles dat we weten over Outlander seizoen 5 beginnen met wat bewegend beeld. Er zijn tot dusver twee (teaser) trailers voor dit vijfde seizoen verschenen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, aangevuld met een vooruitblik op de nieuwe afleveringen, waarin de acteurs je zelf meer vertellen over wat hen te wachten staat.

2. Wat staat de Frasers te wachten?

Zoals je de cast hierboven ook al hoorde vertellen, moeten de Frasers in seizoen 5 van Outlander vechten voor de veiligheid van hun familie. Ieder doet dat op zijn eigen manier. Neem Jamie. Hij probeert zijn persoonlijke relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor gouverneur William Tryon, die Murtagh het liefst dood ziet. Of neem Claire, die meer dan ooit moet vertrouwen op haar moderne medische kennis en vooruitziende blik. Terwijl ze zich concentreert op het beschermen van haar familie, brengt ze zichzelf echter wel in gevaar… Vergeet ook Brianna en Roger niet. Alhoewel de twee zijn herenigd, worden ze achtervolgd door de herinnering aan Stephen Bonnet. Daarbij komt nog dat Roger het lastig vindt te wennen aan het verleden. Het kost hem grote moeite zijn plaats binnen het gezin te vinden en Jamie zijn respect te verdienen.

3. Brianna en Roger gaan nergens heen

Daar waar Outlander vroeger vooral om Jamie en Claire draaide, is er sinds vorig seizoen een duidelijke verschuiving zichtbaar. Het draait – zeker in seizoen 5 – veel meer om het totale gezin. En daar horen Brianna en Roger ook bij. Verwacht echter geen zoetsappig gedoe. Want hoewel seizoen 4 eindigde met een reünie, hebben de twee nog genoeg issues om samen doorheen te worstelen. Waaronder natuurlijk een baby…

4. Het ontstaan van Clan Fraser

Zoals jullie weten, besloten de Frasers in seizoen 4 om Schotland nog effe achter zich te laten. Het gezin besloot namelijk om in Amerika te blijven. Ze hebben hun thuis eigenhandig gebouwd op Fraser's Ridge. In het vijfde seizoen is te zien hoe dit thuis behoorlijk wordt uitgebouwd. Er woont namelijk een gemeenschap van kolonisten, die deel uitmaken van Clan Fraser. Met andere woorden: Fraser's Ridge floreert, zodat er ook in de omgeving nieuwe dorpen ontstaan.

5. De Amerikaanse Revolutie komt eraan

Zoals altijd is het verhaal van Claire en Jamie verweven met de geschiedenis, en in seizoen vijf betekent dat wederom oorlog… Om zijn gezin en Murtagh te beschermen, moet Jamie namelijk behoorlijk tegen zijn idealen ingaan. Hij sluit zich tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog namelijk aan bij de Britten… Daarmee hoopt hij gezin, zijn huis en zijn nieuwe Clan te beschermen. De vraag is echter hoever hij daarvoor wil gaan.

Wederom een nieuwe theme song

Het is inmiddels een traditie geworden: het openingsnummer de Skye Boat Song heeft wederom een make-over gekregen. Om alvast even te wennen, vind je de nieuwe versie hieronder.

6. Nieuwe castleden

Elk seizoen worden er nieuwe gezichten aan de cast van Outlander toegevoegd. In seizoen 4 was daar bijvoorbeeld de eerder ook al genoemde piraat Stephen Bonnet. Ook seizoen 5 van Outlander kent nieuwe castleden, waaronder de kitten Adso. Hete mannen en schattige dieren; kan het nog beter?

7. Releasedatum Outlander seizoen 5

De eerste aflevering van het vijfde seizoen is vanaf 16 februari te zien op Starz. In Nederland wordt de serie eerst uitgezonden op Ziggo. Gelukkig hoeven we slechts een dagje langer te wachten. Daarom is Outlander seizoen 5 vanaf 17 februari te zien. Daarna volgt wekelijks een nieuwe aflevering en daar kun je maar beter van genieten: het zijn er dit seizoen namelijk slechts 12…

Lees verder