De cast van de Ghostbusters-remake

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van de Ghostbusters-remake

De 10 slechtste remakes aller tijden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Van Aladdin tot Child’s Play en van Pet Sematary tot The Lion King. Ook dit jaar worden de bioscopen overspoeld met nieuwe versies van geliefde filmklassiekers. Dat dit niet altijd goed uitpakt, bewijzen deze waardeloze remakes!

10. Clash of the Titans (2010)

Ook de aanwezigheid van topacteurs als Liam Neeson, Ralph Fiennes en Mads Mikkelsen kan deze vermoeiende remake van de fantasyklassieker uit 1981 niet redden. Ondanks alle gelikte speciale effecten, mist Clash of the Titans alle filmmagie die het origineel zo bijzonder maakte.

9. Planet of the Apes (2001)

Deze zouteloze remake van de gelijknamige sciencefictionklassieker uit 1968 won een Razzie Award voor slechtste remake van het jaar. Toen regisseur Tim Burton werd gevraagd of hij een vervolg wilde maken, antwoordde hij dan ook: “Ik spring nog liever uit het raam.” Geen wonder dat hij niet in ons lijstje staat van onze favoriete films van Tim Burton!

De 10 slechtste remakes aller tijden

8. Dirty Dancing (2017)

Op de dertigste verjaardag van de zwijmelklassieker Dirty Dancing verscheen een voor televisie gemaakte remake waar echt helemaal niemand op zat te wachten. Wat volgde was een fletse imitatie van een van de meest geliefde films uit de 80s.

7. RoboCop (2014)

Paul Verhoeven leverde in 1987 met RoboCop een snoeiharde actiefilm af vol gitzwarte humor en vlijmscherpe satire. In 2014 volgde een remake die het baanbrekende origineel van al zijn scherpe kantjes had ontdaan. Twee jaar eerder flikte Hollywood hetzelfde geintje met Verhoevens sciencefictionhit Total Recall.

De 10 slechtste remakes aller tijden

6. Psycho (1998)

Een shot voor shot remake van Alfred Hitchcocks horrorklassieker uit 1960, maar dan met die gast uit Wedding Crashers als seriemoordenaar Norman Bates. Je moet het maar durven. Of liever niet, eigenlijk…

5. Ghostbusters (2016)

Deze remake van de geliefde horrorkomedie uit 1984 kreeg van te voren een hoop shit over zich heen omdat de titelhelden gespeeld worden door vrouwen (stel je voor!). Helaas was die twist het enige originele aan deze duffe remake vol melige grappen, hoofdpijnverwekkende speciale effecten en deprimerende gastrolletjes van de originele castleden. Gelukkig keren de fanfavorieten binnenkort terug in het officiële vervolg Ghostbusters 3.

De 10 slechtste remakes aller tijden

4. The Vanishing (1993)

In 1988 werd Spoorloos uitgebracht, een Nederlandse thriller over een man die op zoek gaat naar zijn vermiste vrouw. Mede dankzij het verrassend grimmige einde, groeide deze boekverfilming uit tot een internationaal succes. Vijf jaar later verscheen een gladde Hollywood-remake… inclusief happy ending. Verzin dan je eigen moederminnende film!

3. The Wicker Man (2006)

Nicolas Cage draait weer eens door in deze van de pot gerukte remake van de sinistere horrorklassieker uit 1973. Toch niet de slechtste van het stel, want onbedoeld valt er een hoop te lachen. Daarnaast stond de deze dampende drol garant voor talloze Nicolas Cage-memes.

De 10 slechtste remakes aller tijden

2. Swept Away (2002)

Wie dacht dat het optreden van Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival het dieptepunt was uit haar carrière, heeft Swept Away blijkbaar nog nooit gezien. Dan ben je trouwens niet de enige. Deze tenenkrommende remake van een Italiaanse komedie uit 1974 kostte 10 miljoen dollar om te maken, maar bracht nog geen 6000 dollar op in de bioscopen. Ouch!

1. A Nightmare on Elm Street (2010)

Van Halloween tot The Thing en van The Omen tot Friday the 13th; eerlijk gezegd hadden we met twee vingers in de neus een Top 10 kunnen maken van beroerde horrorremakes. Ondanks de stevige concurrentie, is A Nightmare on Elm Street de dufste van het stel. Sowieso, een Freddy-film zonder Robert Englund… dream on!

Lees verder