Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

|
|

Laatste update:

Aan puike series geen gebrek op Netflix, maar valt er ook nog wat te griezelen? Wij doken de horrorhoek in van Netflix op zoek naar de allerbeste titels!

The Fly (1986)

Cultfavoriet Jeff Goldblum speelt zijn beste rol ooit in deze bloedstollende remake van de gelijknamige sciencefictionfilm uit 1958. Hierin verandert een wetenschapper langzaam maar zeker in een menselijk insect na een mislukt experiment. Deze Oscarwinnende film van horrorlegende David Cronenberg (Scanners) schopte het tot onze lijst van favoriete horror-remakes aller tijden!

Tremors (1990)

De inwoners van een afgelegen dorpje in de woestijn worden geterroriseerd door enorme zandwormen. In de bioscoop kon de film maar weinig handen op elkaar krijgen, maar dankzij de sympathieke cast, de droge humor en de uitstekende speciale effecten groeide Tremors uit tot een regelrechte videotheekklassieker. Goed voor niet minder dan vijf vervolgen en zelfs een heuse televisieserie.

Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

Cube (1997)

In Cube ontwaken zes vreemdelingen in een futuristisch cellencomplex vol sadistische boobytraps. Om te ontsnappen, zullen de gevangenen samen moeten werken. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De combinatie van duistere sciencefiction en bloederige horror maakte van Cube een instant cultklassieker!

Dead Snow (2009)

In deze horrorkomedie uit Noorwegen wordt een aantal studenten tijdens hun skivakantie aangevallen door een leger van nazi-zombies. Dat klinkt niet al te serieus en dat is het ook niet. Wat je wel krijgt is een lekker vlotte horrorfilm in de B-categorie vol foute grappen en gore kills. Bonuspunten voor de tagline 'Ein! Zwei! Die!'.

Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

The Cabin in the Woods (2011)

Niemand minder dan Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer) schreef deze horrorfilm over een paar vrienden die vakantie vieren in het verkeerde boshutje. Dat klinkt voorspelbaar, maar laat het aan Whedon over om alle clichés van het genre volledig op zijn kop te zetten. Een feestje voor horrorfans, vol slimme verwijzingen en knipogen naar andere griezelfilms.

The Woman in Black (2012)

Niemand minder dan Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe speelt de hoofdrol in deze Britse horrorfilm. Hierin wordt een dorpje aan het eind van de negentiende eeuw geplaagd door een reeks mysterieuze verdwijningen van kinderen. Het vervolg op deze lekker ouderwetse griezelfilm staat ook op Netflix, maar dat kun je gerust skippen.

Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

The Purge (2013)

Om criminaliteit uit te bannen, zijn in het Amerika van de nabije toekomst alle misdaden voor één nacht per jaar toegestaan. Dat is slecht nieuws voor de familie Sandin, die geconfronteerd wordt met een bende sadistische woningovervallers. Ondanks het malle uitgangspunt, was The Purge spannend en succesvol genoeg om drie vervolgen en zelfs een televisieserie voort te brengen!

Bone Tomahawk (2015)

Wanneer een aantal dorpelingen wordt ontvoerd door een kannibalenstam, zetten een paar dappere cowboys de achtervolging in. Deze kruising tussen horror en western is soms wat traag, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de prima cast (aangevoerd door cultheld Kurt Russell en The Conjuring-ster Patrick Wilson) en een bloederige climax waarin alle remmen los gaan.

Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

The Invitation (2015)

In The Invitation wordt een man uitgenodigd voor een etentje bij zijn ex-vrouw. Meer spoilen zou zonde zijn, want wat volgt is een even intense als onvoorspelbare psychologische horrorfilm met een al even verrassend einde. Als kers op de taart is er een grote rol weggelegd voor onze eigen Michiel Huisman!

Train to Busan (2016)

Een alledaagse treinrit verandert in een regelrechte nachtmerrie wanneer er een zombieplaag uitbreekt in de wagons. Het gevolg is een ijzingwekkende horrorfilm, die niet zou misstaan in ons overzicht van de beste zombiefilms aller tijden. Een vervolg op Train to Busan is al in de maak!

Bloederig bingen: de 10 beste horrorfilms op Netflix

Lees verder