Batman, Wonder Woman en Superman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Batman, Wonder Woman en Superman

DC wil vier superheldenfilms per jaar maken!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het Marvel Cinematic Universe is momenteel de koning van de superheldfilms, maar concurrent DC Comics probeert dat uit alle macht te veranderen. DC Films wil vanaf 2022 maar liefst vier films per jaar uit gaan brengen!

DC Comics is de maker van een paar van de bekendste superhelden ooit, zoals Superman en Batman. De films over deze striphelden zijn nogal… wisselvallig, en Marvel is momenteel véél succesvoller.

DC Universe strikes back!

Het was al bekend dat DC bezig is met een nieuwe Batman, Suicide Squad en Aquaman, maar ze willen de snelheid behoorlijk opvoeren. Vanaf 2022 moeten er elk jaar twee DC-films in de bioscoop draaien, terwijl er óók nog twee films direct op HBO Max uitkomen. De bioscoopfilms zijn gereserveerd voor gevestigde helden als Batman, Superman, Aquaman en The Flash, terwijl wat minder bekende figuren (Batgirl, Static Shock) goedkopere films krijgen op HBO Max.

Dit staat nog los van spin-off-series over DC-helden, zoals de aangekondigde reeksen over The Batman en The Suicide Squad. DC Comics probeert dus ongeveer hetzelfde te doen als Marvel momenteel doet op Disney+. ‘Grote’ helden (Spider-Man, Dr. Strange) verschijnen gewoon in de bioscoop, terwijl mindere goden (Loki, Scarlet Witch) series op Disney+ krijgen.

Hoewel DC de laatste tijd weer lekker bezig is met films als Aquaman en Wonder Woman, zitten er toch ook vaak wat mindere films in het DC Universe, zoals Justice League en Batman Vs. Superman. Ze blijven in elk geval niet bij de pakken neerzitten!

Lees verder