Aquaman verslaat nu ook Batman en Superman en wordt succesvolste film uit het DC-Universe

Door Redactie
Aquaman verslaat nu ook Batman en Superman en wordt succesvolste film uit het DC-Universe

De Koning van Atlantis is nu ook de Koning van de Box Office. Vorige week keken we al verbaasd op toen Aquaman zijn Justice League-teamgenootje Wonder Woman voorbij zwom aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Daarmee werd de hete natte man in één keer de succesvolste solo-held van het DC-universum. Inmiddels zijn we een weekend verder en nu heeft Aquaman ook Batman en Superman verslagen?!

Aquaman verslaat nu ook Batman en Superman en wordt succesvolste film uit het DC-Universe

Met een opbrengst van 940 miljoen dollar is deze nieuwste DC-film nu met afstand de succesvolste release uit het DC-Universum, op grote afstand van de vorige recordhouder, Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Deze haalde wereldwijd 873 miljoen op.

Billion Dollar Club

Analisten denken nu dat Jason Momoa nu een goede kans maakt om zich bij The Billion Dollar Club te voegen, de lijst met tot nu toe 36 films die meer dan een miljard dollar hebben opgebracht. Hekkensluiter van deze lijst is toevallig ook een DC-film, namelijk The Dark Knight. Ook al is Aquaman nu de grootste film uit het DC Universe, het is dus nog niet de grootste DC-film ooit aangezien het zowel deze klassieker uit 2008 als opvolger The Dark Knight Rises uit 2012 nog voor zich moet dulden.

Gaat Aquaman ook The Dark Knight Rises verslaan? Die laatste heeft in totaal 1,084 miljard opgebracht. Op dit moment zien we Aquaman dat nog niet doen. Maar wie zijn wij nou helemaal? Bij Superguide waren we er een paar weken terug nog van overtuigd dat Mary Poppins Returns de grote kerstfilm zou worden. Ter vergelijking: op dit moment heeft Aquaman met z'n 940 miljoen al meer opgebracht dan Mary Poppins Returns (258 miljoen), Spider-Man: Into the Spider-Verse (275 miljoen) en Bumblebee (289 miljoen) bij elkaar?! Goed dus dat we daar geen geld op hebben ingezet. Deze DC-held laat zijn kerstconcurrenten in de kou staan!