Dave Roelvink met de benenwagen: rijbewijs ingenomen na achtervolging

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dave Roelvink met de benenwagen: rijbewijs ingenomen na achtervolging

Dave Roelvink met de benenwagen: rijbewijs ingenomen na achtervolging

|
|

Laatste update:

De politie heeft vannacht het rijbewijs ingenomen van een bekende automobilist. Reality-ster Dave Roelvink had nogal haast, en moet het noodgedwongen wat rustiger aan doen.

Agenten signaleerden een auto die ‘opvallend rijgedrag’ vertoonde, waarop een motoragent besloot tot een controle. Het voertuig reed 180 kilometer per uur op de A10, waar slechts 100 km/u is toegestaan. 

Brokkenpiloot

De auto stopte op de vluchtstrook in de Coentunnel waarna de bestuurder iets riep naar de motoragent. Hierna reed de auto weer verder, en stopte hij even later nog eens. Volgens de politie stapte de bestuurder dit keer uit, meldde hij dat hij dringend ergens heen moest, en werd hij agressief.

Roelvink werd in Amsterdam aan de kant gezet en gearresteerd. AT5 deelde deze beelden van de arrestatie vandaag op Youtube.

Na een blaastest bleek Dave ruim 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en volgens de politie kan hij binnenkort ‘verschillende boetes thuis verwachten’.

Heel stom

Door het voorval kon een optreden van Roelvink in Apeldoorn niet doorgaan. Volgens Roelvinks Instagram-pagina had hij ‘autopech’, en moest hij daardoor een half uur van tevoren afzeggen.

Daarnaast meldt de zoon van Dries Roelvink dat hij - in tegenstelling tot eerdere berichten - niet meer vastzit, waarmee hij reageert op ‘spookverhalen van de geweldige media’. Ook noemt hij met drank op rijden ‘heel stom’, maar vindt hij ook dat de politie ‘te hard heeft gereageerd.’

Het voorval komt op een moment dat Roelvink weer een tijdje lekker bezig leek, na het incident op een uit de hand gelopen feest. Momenteel zijn Dave en zijn broer Donny te zien in Dave En Donny Op Expeditie, op Videoland.

Lees verder