Dave Roelvink moet voor de rechter komen

Door Redactie
Dave Roelvink moet voor de rechter komen

Voor hij zich ontpopte tot een kleurrijke kandidaat in Expeditie Robinson, kwam Dave Roelvink met minder frisse zaken in het nieuws. Voor een paar van die zaken moet hij donderdag verschijnen voor de rechter.

Seksvideo

Het Openbaar Ministerie verdenkt Roelvink ervan dat hij in 2014 kostbare sieraden heeft gestolen uit een huis waar hij op dat moment te gast was op een feest. Het feest haalde niet alleen het nieuws vanwege de diefstal, maar ook vanwege de daar gemaakte seksvideo met de dochter des huizes die verspreid werd op internet. Tegen Radio 538 zei hij destijds over de avond: “Ik baal ervan en vind het verschrikkelijk dat het is gebeurd.” Naast Roelvink moeten ook vier van zijn vrienden zich voor de rechter verantwoorden.

Zie ook:

Streep eronder

De rechtbank verwacht veel aandacht voor het proces en houdt de zitting daarom in het Justitieel Complex op Schiphol. De zaak zal naar verwachting twee dagen duren. In een interview met het AD vertelde Roelvink deze week: ”Inhoudelijk kan ik er niets over zeggen, maar ik ben blij als er straks een uitspraak komt en dat we dit dan kunnen afsluiten. Het wordt tijd dat er een streep onder wordt gezet."