Guardians of the Galaxy: Dave Bautista stopt als Drax

Dave Bautista als Drax the Destroyer

Guardians of the Galaxy 3 is waarschijnlijk de laatste Marvel-film waarin we Drax the Destroyer zien. Acteur Dave Bautista denkt dat hij ná GotG3 wel klaar is met het Marvel Cinematic Universe.

Bautista zegt dit in een interview met Digital Spy. “Er is gepraat over een film over Drax en Mantis. Dat was het idee van James Gunn: hij wilde graag een film over het duo maken. Het was een supergaaf plan, maar daarna heb ik er nooit meer iets over gehoord. Misschien vonden ze het niets, of past het niet in de bestaande plannen van Marvel. Waarschijnlijk is Guardians of the Galaxy Vol. 3 de laatste keer dat ik Drax speel.”

Na het interview kreeg Bautista nogal veel reacties van bezorgde Marvel-fans, dus klom hij weer even in zijn toetsenbord.

“Drax gaat nergens heen, maar hij wordt niet meer gespeeld door deze gast. Als Guardians 3 uitkomt ben ik 54! Ik verwacht dat alles aan mijn lichaam binnenkort gaat hangen!”

Geen Drax zonder Dave Bautista?

Regisseur James Gunn viel de acteur bij: “Zonder jou is er geen Drax, maatje! Jij bent Drax the Destroyer, en wat mij betreft ben je onvervangbaar. Je moet helemaal zelf bepalen welke rollen je speelt.”

James Gunn en Dave Bautista zijn dikke maatjes: Bautista was één van de weinige mensen die publiek achter Gunn bleven staan toen hij ontslagen werd door Marvel. Bautista zou eigenlijk een grote rol spelen in de nieuwe Suicide Squad-film van Gunn, maar toen klopte Netflix aan zijn deur met de hoofdrol in de zombiefilm Army of the Dead.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bautista liet Suicide Squad lopen om “een relatie met Netflix op te bouwen; de hoofdrol te spelen in een fantastische film én meer betaald te krijgen.” Zo te lezen zijn er in elk geval geen hard feelings!

Guardians of the Galaxy 3 draait in mei 2023 in de bioscoop. De zombiefilm Army of the Dead staat op 21 mei al op Netflix.