'Danny Nelissen maakte ook seksueel getinte opmerkingen bij NOS Sport'

Er komt steeds meer aan het licht over de misstanden bij NOS Sport. Naast Tom Egbers en Jack van Gelder, wordt ook commentator Danny Nelissen genoemd in de kwestie. Hij wil niet reageren op zijn vermeende wangedrag bij NOS Sport.

Danny Nelissen

Marijn de Vries schreef een dag voor het veelbesproken Volkskrantartikel een column in het NRC over het ongewenste gedrag dat ze meemaakte tijdens opnames rondom de Tour de France. Volgens een schema reed zij iedere dag in een auto met een collega die vulgaire taal uitsloeg. Na een melding bij een eindredacteur kon ze weliswaar in een andere auto meerijden, maar werd er verder niets ondernomen.

Klacht

De naam van de collega wordt niet genoemd, maar volgens het Noordhollands Dagblad gaat het om Danny Nelissen, die al jaren een van de vaste wieleranalisten van de NOS is. Ook zou een van de meldingen die bij de externe vertrouwenspersonen van NOS Sport binnen is gekomen over Danny gaan.

Geen reactie

Danny wil niet inhoudelijk reageren op de column van Marijn. Hij wil afwachten tot nadere gegevens. "Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen zijn, volgende week of volgende maand. Ik kies zelf mijn moment", zegt hij tegen De Limburger. Over de column zegt Danny: "Er zijn een heleboel mensen die toen niet in die auto hebben gezeten maar afgelopen dagen toch van alles hebben geroepen."

Bron: ANP