Danny Masterson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Danny Masterson

That '70s Show acteur Danny Masterson aangeklaagd voor verkrachting

|
|

Laatste update:

Het openbaar ministerie van Los Angeles maakte gisteren officieel bekend dat That '70s Show acteur Danny Masterson is aangeklaagd voor verkrachting. De acteur zou 3 vrouwen hebben verkracht. Als de rechtbank hem schuldig verklaart, zou hij 45 jaar de gevangenis in kunnen gaan.

De beschuldiging

De acteur die tussen 1998 en 2006 als Steven Hyde in That '70s Show speelde, zou de misdrijven in die periode hebben gepleegd. Het zou gaan om twee 23-jarige vrouwen en een 28-jarige vrouw. Twee andere beschuldigingen aan het adres van de acteur zijn niet meegenomen in de aanklacht, omdat ze inmiddels zijn verjaard of niet te bewijzen zijn.

Het onderzoek loopt al een paar jaar, maar nu pas wordt Danny officieel aangeklaagd. Zijn ex-vriendin Bobette Riales beschuldigde hem in 2017 ook van verkrachting. "Ik hoop te voorkomen dat dit ooit iemand anders overkomt", aldus de actrice. Het kostte hem zijn rol in Netflix-serie The Ranch.

Onschuldig

Volgens zijn advocaat Tom Mesereau zijn de beschuldigingen niet waar. "Meneer Masterson is onschuldig. We hebben er vertrouwen in dat hij zal worden vrijgesproken als al het bewijs naar boven is gekomen en getuigen hun zegje hebben kunnen doen," aldus de verklaring van Mesereau. 

#MeToo

Sinds het begin van de #MeToo beweging, durven steeds meer vrouwen zich uit te spreken over hun verkrachting door verschillende bekende namen. Onder andere Charlie Sheen en Oscar-winnende acteur Timothy Hutton werden eerder beschuldigd van verkrachting. 

Lees verder