danny de munk rtl boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
danny de munk rtl boulevard
BN'ersRTLOphefTV

Danny de Munk over beschuldigingen: ‘Heb met mijn lul gedacht’

|
|

Laatste update:

Danny de Munk wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zanger erkent vreemd te zijn gegaan, maar ontkent verkrachting: “Dat is mijn bewijs.

Danny de Munk erkent seks met collega

Afgelopen april kwamen de eerste berichten naar buiten over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door Danny de Munk. Er ligt inmiddels ook een aangifte van verkrachting. Danny reageerde in RTL Boulevard voor het eerst persoonlijk op de beschuldigingen. “Ik heb in mijn leven – en kijk daar komt ie, want ik ben gewoon goudeerlijk – af en toe met mijn lul gedacht in plaats van met mijn hoofd. Maar ik ben een man, hè”, zo vertelt Danny. De zanger erkent seks te hebben gehad met een voormalig collega. Volgens hem gebeurde dat meerdere malen met ‘wederzijdse instemming’.

'Een innige, gepassioneerde vrijpartij’

Van verkrachting van een andere vrouw is volgens Danny nooit sprake geweest. Van seks met die bewuste vrouw kwam het sowieso niet. Het bleef bij een ‘innige, gepassioneerde vrijpartij’ op een toilet, stelt hij. Het tweede afspraakje, in Danny’s vakantiehuisje, werd namelijk verstoord door een hard geluid. Danny vertelt op dat moment ontdekt te hebben dat de vrouw alles opnam en stuurde haar weg. Hij hoopt dat de vrouw de opname nog heeft: “Als ik de daad heb verricht, staat dat op tape. Dat is mijn bewijs.

John van den Heuvel vertelt meer over de motieven van de aangeefster.

'Op feesten nam ik een pilletje'

Danny heeft geen idee waarom de vrouw hem beschuldigt van verkrachting. Hij gaat ‘stappen ondernemen’ tegen de ‘valse aangifte’, vertelt hij. “Ik wil de onderste steen boven hebben en ik hoop dat het recht zegen zal vieren.” Ook de verhalen dat Danny seks zou hebben gehad in een tourbus en achter de coulissen verwijst hij naar de prullenbak. Het zijn volgens hem ‘roddels’. Datzelfde geldt voor de geruchten over drugsgebruik op de set: “Ik heb nog nooit drugs gebruikt op het werkvlak. (…) Als ik naar [feesten] ging, nam ik wel eens een pilletje. Dat is privé.

Lees hier wie Danny vervangt in I Can See Your Voice.

RTL Boulevard zie je elke dag om 18:35 uur op RTL 4

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder