Promenade

Veronica Superguide logo
Promenade

Cultshow Promenade krijgt tweede seizoen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Eind vorig jaar verscheen er ineens een beetje rare show, die al snel een culthit werd: Promenade! Bedenker Diederik Ebbinge kondigde vandaag een tweede seizoen van het programma aan.

Het megasucces van De Luizenmoeder kwam Ebbinge de keel uit, en daarom stopte hij er na twee seizoenen mee om een nieuwe show te maken. Het werd het vreemde Promenade: een parodie op een showbizz-programma/talkshow waarin hij met Henry van Loon, Eva Crutzen en Ton Kas over van alles en nog wat. Het programma ging (met opzet) nergens over, en juist dáárom was het heerlijk om te volgen.

Promenade trok aanvankelijk niet zo veel kijkers, maar na een optreden bij DWDD werden er toch zo’n 700.000 kijkers nieuwsgierig naar de show. Of ze in de zomervakantie nog steeds zin hebben in de heerlijke meligheid valt te bezien! Ebbinge en zijn collega’s hebben er in elk geval zin in: volgens de presentator ‘jeuken zijn handen!’

Het tweede seizoen van Promenade verschijnt volgens Diederik Ebbinge begin augustus op NPO3. Hoewel Ebbinge er zelf niks meer mee te maken heeft verschijnt er over een tijdje nog wél een bioscoopfilm over De Luizenmoeder.

Beeld: NTR/Wim Kluvers

Lees verder