Cornald Maas

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cornald Maas

Cornald Maas reageert op uithaal Ilse DeLange

|
|

Laatste update:

Zangeres Ilse DeLange haalde tijdens de eerste uitzending van College Tour behoorlijk uit naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival. DeLange, die een paar jaar geleden tweede werd bij de wedstrijd én winnaar Duncan Laurence begeleidt, is helemaal niets gevraagd. Cornald Maas reageerde in RTL Boulevard op de sneer.

Cornald Maas doet dit jaar weer het commentaar tijdens het liedjesfestival. Vaak deed hij dat met Jan Smit, maar omdat hij nu presenteert neemt Sander Lantinga plaats naast Cornald. Het duo zat in de uitzending van RTL Boulevard toen het spraakmakende fragment uit College Tour voorbijkwam.

“Dat gaat dan zo”

Cornald Maas reageerde meteen op het emotionele moment. Het ging Ilse helemaal niet om de mogelijkheid om op te treden tijdens het songfestival, zegt hij. “Ze had een fatsoenlijk gesprek gewild, waarin ze haar observaties en adviezen had kunnen delen met de organisatie. Dat is niet, of eigenlijk pas veel te laat gebeurd. Ik snap het punt dat ze maakt.”

“Dat is een beetje wat er gebeurt als een land het Eurovisie Songfestival wint. Dan zijn er meteen drie miljoen mensen die er enorm fanatiek in zijn en hun kans schoon zien. En, nou ja, dat gaat dan zo.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Ilse DeLange is niet de enige oud-deelnemer die zich nogal in de kou gezet voelt. Oudgedienden als Ben Cramer, Lenny Kuhr en Willeke Alberti zijn helemáál niet welkom bij het songfestival vanwege de coronaregels. Tegelijkertijd haakte Paul de Leeuw ineens af als presentator van de songfestivaltalkshow Open Up.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival is op dinsdag 18 mei te zien op NPO1.

Lees verder