Oud Songfestivaldeelnemers Ben Cramer en Ronnie Tober

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oud Songfestivaldeelnemers Ben Cramer en Ronnie Tober

Oud-deelnemers kwaad op Songfestival: ‘Ronduit belachelijk’

|
|

Laatste update:

De wat oudere Songfestivaldeelnemers koken van woede. Vanwege de coronaregels zijn ze niet meer welkom op het liedjesfestijn in Rotterdam.

Oud-deelnemers onder de zeventig, zoals winnaar Duncan Laurence, zijn nog van harte welkom om ‘onze’ Jeangu Macrooy te horen zingen, maar de coryfeeën niet. Onder meer Willeke Alberti, Ben Cramer en Lenny Kuhr moeten hun stoeltje opgeven, omdat het Songfestival als Fieldlab-evenement geen 70-plussers mag toestaan.

Grote verbazing

Ronduit belachelijk,” vertelt Ben Cramer in de Telegraaf. “Toevallig pleegde ik laatst ook op eigen initiatief een telefoontje naar de organisatie en zei men ‘We zijn het er ook niet mee eens, vinden het heel erg, maar het is niet anders.’ Ik wist niet wat ik hoorde. Mijn mond viel open van verbazing.

Al gevaccineerd

De Songfestival-veteranen zijn het er totaal niet mee eens. Een groot deel van hun ‘risico-doelgroep’ is ten slotte al gevaccineerd, legt Ben uit. “Welke risico lopen we dan nog?” Ook Ronnie Tober, deelnemer uit 1968, vindt het belachelijk. “Ze zien ons niet meer zitten, terwijl we wel het zware werk hebben verzet.

De dupe

De organisatie snapt de emoties, maar door de strenge Fieldlab-regels is het niet mogelijk 70-plussers te ontvangen, zo legt executive producer Sietse Bakker uit. Sjoukje Smit, deelnemer in 1980, noemt het een grote fout. “Nu zijn wij ‘oudjes’ daar de dupe van.” De logica is ver te zoeken volgens Sjoukje. “Organiseer je een feestje, dan is de hele klas welkom en anders niemand. Zo zie ik het.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder