So Fetch! Er komt een nieuwe Mean Girls-film die is gebaseerd op de musical

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
So Fetch! Er komt een nieuwe Mean Girls-film die is gebaseerd op de musical

Comeback voor Mean Girls, met nieuwe film!

|
|

Laatste update:

De gemene secreten uit Mean Girls zijn nooit echt ‘uit’ geweest, maar ze komen wél terug! Paramount heeft een nieuwe film aangekondigd, die is gebaseerd op de Mean Girls-musical!

Mean Girls (2004) was een ontzettende leuke tienerfilm, waarin de wereldvreemde Cady (Lindsay Lohan) op North Shore High School arriveert. Ze wordt al snel vrienden met de ‘plastics’: populaire meiden die iedereen die hen niet aanstaat sociaal kapotmaken.

Aanvankelijk gaat het allemaal prima, maar dan krijgt Cady ruzie met ‘Queen Bee’ Regina (Rachel McAdams). De twee dames vechten het op slinkse manieren uit waardoor de hele school in een oorlogsgebied verandert.

Mean Girls was een groot succes en betekende de doorbraak van Lohan, McAdams (Game Night, True Detective) Amanda Seyfried (Mamma Mia!, Les Misérables) en Lizzy Caplan (Cloverfield, Castle Rock). Schrijfster Tina Fey verwerkte de film in 2017 tot een succesvolle Broadway-musical: deze musicalversie wordt binnenkort weer omgevormd tot een film!

Mean Girls

Het verhaal van de musical is grotendeels hetzelfde als dat van de film, maar sommige zaken zijn natuurlijk wel geüpdatet. Zo spelen computers en social media een veel grotere rol in de rotstreken die de hoofdrolspelers met elkaar uithalen. Op zich is een bijgewerkte, muzikale film van Mean Girls best iets om naar uit te kijken. Het zou leuk zijn als de originele ‘plastics’ een cameo krijgen in de nieuwe film.

Momenteel wordt er aan best wat musicalfilms gewerkt waaronder Little Shop Of Horrors en een nieuwe West Side Story. Daarnaast gebeurt er ook aan het Grease-front het een en ander. Hopelijk zit er geen nieuwe Cats tussen

Lees verder