Summer Loving: prequel op Grease is onderweg!

Veronica Superguide logo
Summer Loving: prequel op Grease is onderweg!

Summer Loving: prequel op Grease is onderweg!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

We hebben rillingen. Ze vermenigvuldigen zich. En we verliezen de controle. Want de kracht die het nieuws over een Grease-prequel verspreidt, zet ons onder hoogspanning.

Paramount heeft groen licht gegeven aan een nieuwe Grease-film! De prequel heeft als (voorlopige) titel Summer Loving. De goede verstaander weet dan genoeg: de ontmoeting tussen Danny Zuko (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John) staat in het verhaal centraal.

In de originele Grease hadden de twee tortelduifjes elk hun eigen variant van hun zomerliefde! Sandy vond het erg romantisch, terwijl Danny nogal vuig aan het opscheppen was.

Veel is er nog niet bekend over de Grease-prequel, maar het script wordt waarschijnlijk geschreven door John August. August schreef eerder o.a. Charlie’s Angels (2000), Big Fish (2003), Charlie And The Chocolate Factory (2005) en de nieuwe Aladdin die binnenkort verschijnt.

Grease: The Prequel

Grease, gebaseerd op de gelijknamige musical, was in 1978 een enorme hit. Olivia Newton-John was al een bekende zangeres, maar dankzij Grease werd ze pas écht wereldberoemd. John Travolta’s optreden in Grease, vlak na het megasucces van Saturday Night Fever, maakt hem één van de succesvolste acteurs van de jaren 70. Dit gegeven werd onder anderen gesymboliseerd door een doodenge pop.

Hoewel Travolta en Newton-John later nog samen zouden acteren in Two Of A Kind (1983), waren ze niet te zien in Grease 2. Dit slappe vervolg was een enorme flop, maar betekende wél het filmdebuut van Michelle Pfeiffer.

Wanneer Summer Loving verschijnt is nog niet bekend. Aangezien Paramount nog érg vroeg in het proces zit, verwachten we een Grease-prequel op z’n vroegst in 2021. Tijd genoeg dus om die heupen weer los te krijgen!

Lees verder