Christiaan: ‘Ik ben een beetje teleurgesteld in The White Lotus’

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: de ‘briljante’ dramedy The White Lotus.

Het leuke van het schrijven van een column zijn de reacties van lezers. Soms hebben mensen de behoefte te laten weten dat ze best tevreden zijn over het magazine, maar dat ze mijn column met plezier overslaan.

Vaker zijn er lezers met kijktips. Zo ook Dion. Hij wijst op, zoals hij het zelf omschrijft, een onontdekt pareltje op HBO Max: The White Lotus. Geen onbekende serie voor de connaisseur, want een paar weken geleden won het liefst vijf Emmy’s. Maar ik kende het niet. Als liefhebber laat ik me graag verleiden tot nieuwe ontdekkingen.

Briljant? Mwa…

The White Lotus is een serie die draait om een aantal hoofdpersonen dat vakantie viert op een resort op Hawaï. Er is een familie met drie pubers, een pasgetrouwd stel, een alleenstaande vrouw die rouwt over de dood van haar moeder en er is de manager van het resort. Deze Armond, gespeeld door Murray Bartlett, steelt wat mij betreft de show. De wijze waarop hij van olijke, altijd vriendelijke manager langzaam verandert in een doorgedraaide coke-verslaafde is fascinerend.

Na zes afleveringen van een uur was het verhaal verteld. In de eerste episode wordt de suggestie van een moord gewekt en vijf afleveringen lang zit je te wachten op het plot. Die uiteindelijk niet komt. Of misschien toch, maar heel anders dan verwacht.

The White Lotus is geen traditionele ‘whodunnit’, maar een maatschappijkritische satire waarin de kloof tussen rijk en arm en zwart en wit wordt bloot gelegd. Om mij heen hoor ik mensen, onder wie gerenommeerde critici, zeggen dat ze de serie briljant vinden. Ik niet. Sorry, Dion. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben zelfs een beetje teleurgesteld. Had ik te hoge verwachtingen? Of ben ik gewoon te dom om het te snappen?

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.