Chris Pine gaat Braveheart achterna in Outlaw King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Pine gaat Braveheart achterna in Outlaw King

Chris Pine gaat Braveheart achterna in Outlaw King

|
|

Laatste update:

Netflix heeft de trailer vrijgegeven voor het historische epos The Outlaw King. In deze film speelt Chris “Captain Kirk” Pine de Schotse held Robert The Bruce. Hij leidt de opstand tegen de Engelse Koning Edward I. Deze wordt gespeeld door Stephen Delane, beter bekend als Stannis Baratheon uit Game of Thrones. Het klinkt bijna als een Braveheart-reboot, maar het is meer een vervolg.

David tegen Goliath

Even een geschiedenisles -  en nee we zetten hier geen “spoiler alert” bij, want het is al meer dan 700 jaar geleden. William “Braveheart” Wallace ging in 1305 de pijp uit, nadat de Engelsen hem op lugubere wijze van kant maakten. Na zijn dood zette Robert The Bruce de strijd tegen Edward I voort. Hij kwam uiteindelijk in 1306 aan de macht. De film belooft een David tegen Goliath-verhaal te worden dat laat zien hoe The Bruce door slim verzet het veel machtigere Engelse leger eronder kreeg.

Niet zo’n onverteld verhaal

De film claimt gebaseerd te zijn op het onvertelde verhaal van Robert The Bruce, maar dit verhaal is wel degelijk al eens eerder verteld: in 1996 is er ook al een film over The Bruce gemaakt, hoogstwaarschijnlijk om snel even in te haken op het succes van Braveheart. Deze film met onder meer Brian Blessed en Oliver Reed ging echter linea recta naar de videotheken en duikt soms nog op in DVD-voordeelbakken.

Van de regisseur van Hell or High Water!

Ook al doen de series van Netflix het super, de eigen films die de streamingdienst aanbiedt zijn wisselvallig. Meerdere Netflix-films zijn namelijk afdankertjes van grote filmstudio's. Outlaw King is dat echter zeker niet; de film is begin september de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Toronto, en de regie is afkomstig van David MacKenzie. Deze maakte eerder het veelgeprezen Hell or High Water. In deze rauwe thriller speelde Chris Pine misschien wel zijn beste rol tot nu toe, dus dat belooft veel goeds voor dit Schotse epos! Vanaf 09 november schalt het zwaardgekletter van Outlaw King door je huiskamer.

Lees verder