Gemist: Coronapaniek in Chateau Meiland zorgt voor kijkcijferhit

Maxime Meiland in Chateau Meiland

Wij zitten inmiddels al een tijdje opgescheept met het coronavirus, maar bij Chateau Meiland is de ernst nog niet helemaal doorgedrongen. In de aflevering van gisteravond krijgen Martien Meiland en co. de schrik van hun leven als een van de gasten coronasymptomen begint te krijgen. Moet nu iedereen in quarantaine? 

Wat een ellende

De Meilandjes zijn weer druk in de weer met allerlei klusjes in het Chateau, wat niet altijd helemaal goed gaat. Plots horen ze dat een van hun gasten coronaverschijnselen heeft! Dat is natuurlijk meteen paniek. Maxime pakt een theedoek die ze om haar gezicht wikkelt als masker. Echt op z'n Meilands! "Jij bent oud en zwak, jij gaat als eerst", grapt ze nog tegen Martien.

Geen coronastem

Ze proberen de huisarts te bellen, maar als die niet opneemt breekt het zweet ze uit, dus kruipen de Meilandjes met z'n allen in de auto en rijden ze zelf naar de poli toe. De 1,5 meterregel was toen duidelijk nog niet in stand want iedereen zit lekker knusjes naast elkaar en is zelfs in contact met de mogelijke patiënte! Uiteindelijk wordt ze getest op het virus, maar de uitslag komt pas de volgende avond! De rest van haar groep laat haar achter in Chateau Meiland en gaat terug naar Nederland. Martien is zo lief om haar een kop koffie te brengen en gooit ook nog een doos bonbons de kamer binnen. Gelukkig had ze volgens hem "geen coronastem". Uh... juist. De uitslag van de coronatest komt in de volgende aflevering.

Kijkcijferhit

De coronapaniek leverde Chateau Meiland bijna een nieuw kijkcijferrecord op! Met ongeveer 1,5 (haha) miljoen kijkers werd de aflevering van maandagavond de op een na meest bekeken aflevering ooit! Doordeweekse tv haalt zelden nog zulke hoge cijfers. Erg goed nieuws voor de Meilandjes dus. De laatste 3 uitzendingen zitten nu allemaal in de top 3 best bekeken afleveringen van het programma!