• SBS
  • Meiland
  • TV

Chateau Bijstand-kijkers in een deuk na bijzondere uitspraak Martien Meiland

Maxim, Martien en Erica Meiland

Fans van Chateau Bijstand hadden gisteren weer even een huh?-momentje bij een uitspraak van Martien Meiland. Kijkers van het programma lieten weten de bijzondere opmerking hilarisch te vinden.

In Chateau Bijstand leeft de familie Meiland een maand lang van een bijstandsuitkering. De familie woont in een volksbuurt en moet het zien te redden met een beperkt budget. Het is niet de eerste keer dat kijkers in een deuk lagen om de Meilandjes. Zo kreeg Erica onbedoeld de lachers op haar hand toen ze even niet kon kiezen tussen de honden en haar kleinkind.

Aceetion

Deze keer was het Martien die de fans weer aan het lachen wist te maken. Samen met zijn dochter Maxime zit hij op de bank en krijgt hij het idee om Erica te verrassen met een leeslampje, omdat ze altijd graag wil lezen in bed maar dat moeilijk gaat in het donker. “Luister waarom gaan wij niet even gauw nog naar de Aceetion.”  Kijkers moesten even twee keer nadenken voor ze snapten dat hij natuurlijk de Action bedoelde!

Hartstikke duur

Vader en dochter besluiten het georganiseerde geldpotje van Erica compleet overhoop te gooien. Uiteindelijk gaan ze met het gevonden geld door de stromende regen naar de Aceetion.

Martien vindt de aankoop een groot succes en heeft er zelfs nog een leesbril voor Erica bijgekocht. Maxime denkt er heel anders over. “Een groot succes? Ik vind het duur een klein lampje voor €2,59!

 

 

Chateau Bijstand is iedere maandagavond om 20.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.