Meilandjes lappen ramen voor wijn in Chateau Bijstand

meiland wijn

Zelfs in een toestand van bijstand weten de Meilandjes nog een fles wijn op te duiken. Erica en Maxime boden in Chateau Bijstand vanavond een aardige buurvrouw aan om de ramen te lappen in ruil voor hun favoriete vruchtensap. Of nou ja: ze boden aan dat Martién de ramen komt lappen in de nabije toekomst.

'Beter een goede buur dan een vriend!' 

Erica en Maxime stonden vandaag met kleine 'Vivéetje' bij een aantal buren voor de deur om ze uit te nodigen voor een buurtfeest op een budget. "Beter een goede buur dan een vriend", reageerde een aardige dame spontaan. Deze buurvrouw bedoelde waarschijnlijk te zeggen: "Beter een goede buur dan een vérre vriend". De boodschap: als je maar creatief genoeg bent, heb je in de bijstand nog genoeg ruimte over om bijvoorbeeld een feest te geven of een auto te kopen.  

'Martien komt de ramen wel lappen' 

Uiteindelijk kwamen Erica en Maxime een gastvrije buurvrouw op het spoor die de dames uitnodigde om een glas rosé te komen drinken. Maxime merkte op dat ze dat niet zomaar mochten aannemen. "Dan moeten we wel wat terug doen! Want wij mogen niks krijgen" - de reality-sterren moeten immers werken voor hun extraatjes. Maar de gewiekste Erica had al meteen een slim plan: "Anders komt Martien wel een keer de ramen lappen..." 

'Dan gaan wij een roseetje drinken' 

Nu ze voor de derde keer zijn getrouwd, weet Erica haar echtgenoot dus nog steeds handig voor het karretje te spannen. "Dat vindt Martien hartstikke leuk om te doen. Dan gaan wij een roseetje drinken." 

Superguide-columnist noemt het SBS-programma Chateau Bijstand "een ramp voor de Meilandjes." 

Chateau Bijstand is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.