Bruni Heinke

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bruni Heinke
BN'ers

Bruni Heinke: 'Ik was zo blij dat ik niet vergeten was'

|
|

Laatste update:

Het doet TV-legend Bruni Heinke goed dat we haar nog niet vergeten zijn. Dat bekende de 81-jarige acteerbazin, bekend van haar rollen in GTST en Dagboek van een herdershond, dinsdag op NPO Radio 5.

Bruni weer op tv

Bruni kwam laatst voor het eerst in vijf jaar weer op tv. Ze speelde een gastrol in hitserie Flikken: Maastricht. "Ik was zo blij dat ik niet vergeten was en dat ik toch weer een rol kreeg in een serie", zegt de actrice. "Al vond ik de manier waarop de bladen er over spraken, alsof het mijn comeback was, een beetje onzinnig."

De actrice speelt nog steeds dolgraag, maar blijkt afhankelijk van producenten en makers die haar wel of niet voor dingen vragen. "Ik kan er zelf niets aan doen", legde ze aan presentator Astrid de Jong uit. "Het komt, of het komt niet. Soms kan het een tijdje duren. Ik hoop dat ik in de toekomst nog af en toe wat mag doen."

Vrijwillige quarantaine

Toch merkte Bruni bij de opnames van Flikken: Maastricht wel dat ze - in ieder geval fysiek - geen 40 meer is. "Ik vond het hartstikke leuk om te doen. Maar waar ik vroeger zo'n draaidag uit mijn mouw schudde, was ik nu na twee dagen heel erg moe. Ik ben daarna vrijwillig twee dagen in quarantaine gegaan, om uit te rusten."

Wie is Bruni Heinke ook alweer?

Voor de Gen Z'ers waar geen belletje bij gaat rinkelen: bij het grote publiek kreeg Bruni vooral bekendheid in de nineties, toen ze bijna zevenhonderd (!) afleveringen de rol van Helen Helmink speelde in Goede Tijden, Slechte Tijden. Voor die tijd stond ze vooral op het toneel. Benieuwd hoe het nu met andere oud-GTST-sterren gaat? Wij zochten het uit.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder