Bruce Willis lijdt aan afasie, stopt met acteren

Bruce Willis

Acteur Bruce Willis (67) stopt met zijn filmcarrière. De hoofdrolspeler in o.a. Die Hard, The Sixth Sense, Pulp Fiction en Unbreakable lijdt aan een hersenaandoening waardoor hij zijn werk niet meer kan doen.

Willis’ dochter Rumer maakte dit vandaag bekend op Instagram. De actiester lijdt aan afasie: een hersenaandoening die het taalcentrum in de hersenen aantast. Mensen met afasie kunnen bijvoorbeeld minder goed spreken, woorden onthouden, of taal ineens minder goed begrijpen.

Einde carrière voor Bruce Willis

Volgens Rumer Willis heeft haar vader lang nagedacht, maar besloot hij uiteindelijk te stoppen met acteren. ‘Dit is een hele moeilijke tijd voor onze familie, en we stellen jullie liefde, medeleven en steun enorm op prijs.’

Bruce Willis brak in de jaren 80 door met zijn hoofdrol als David Addison in de detectiveserie Moonlighting. In 1988 speelde hij de hoofdrol in Die Hard, waarmee hij in één keer een actieheld werd. In de jaren 90 was Willis een échte ster, met hoofdrollen in comedy’s, thrillers én spektakelfilms als Armageddon, Death Becomes Her en The Sixth Sense.

Willis krijgt een trap na

De laatste jaren ging het met zijn carrière niet zo goed. In 2019 speelde hij nog een grote rol in Glass, maar sindsdien zagen we hem vooral in B-films (eigenlijk C-films). De Razzies, de ‘prijzen’ voor de slechtste films, gaven de acteur dit jaar zijn eigen categorie: 'De slechtste prestatie van Bruce Willis in 2021'. Waarschijnlijk heeft het stoppen van Willis hier niets mee te maken, maar de organisatie zal zich ongetwijfeld een beetje lullig voelen.

Het is een sneu einde van de imposante carrière van Bruce Willis. Hier zie je 14 feitjes die je waarschijnlijk nog niet weet over de Duitse(!) actieheld.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.