LOL: Bruce Willis krijgt eigen categorie bij Razzies

Door Robin Heerkens
Bruce Willis

Oef! De organisatie van de Razzie Awards, de tegenhanger van de Oscars voor de slechtste filmprestaties van het jaar, komt dit jaar met een hele pijnlijke extra prijs: Bruce Willis is acht keer (!) genomineerd in de speciale nieuwe categorie 'Slechtste Bruce Willis-film van het jaar'.

Kogels ontweken

Van Bruce kwamen in 2021 acht films uit en die waren alle acht blijkbaar zó zaaddodend slecht, dat ze allemaal kans maken op het beeldje, zo maakte de organisatie maandag bekend. Wij hebben deze kogels lekker ontweken: geen van de films kwam in Nederland in de bioscoop.

De Razzie-genomineerden

In de 'gewone' categorieën doen de Netflix-musical Diana, over het leven van Lady Di, en de musicalverfilming Dear Evan Hansen het 'goed'. De verfilming van de Broadway-hit maakt onder meer kans in de categorieën slechtste acteur (Ben Platt) en slechtste actrice (Amy Adams).

Dear Evan Hansen is ook genomineerd in de categorie 'slechtste koppel van het jaar'. Acteur Ben Platt is genomineerd in combinatie met ieder ander personage in de film. Een andere kandidaat in deze ludieke categorie is acteur Jared Leto in de hitfilm House of Gucci, samen met zijn "8 kilo wegende latex masker, zijn idiote kleren en zijn bizarre accent". Leto speelt een van de Gucci-telgen, een rol die veel wisselende reacties opriep.

Razzie-baas Paul Verhoeven

De Razzies worden traditioneel uitgereikt op de avond voor de Oscars. De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven schreef in 1995 geschiedenis toen hij alle beeldjes voor zijn film Showgirls ophaalde. Doorgaans weigeren regisseurs en acteurs de uitreiking bij te wonen. Sommigen kunnen ook niet omgaan met de 'prijs': zo stopte Eddie Murphy bijna met acteren nadat hij een héle heftige Razzie won.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.